ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΟΜΗΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ…»

Τι ειπώθηκε στην πρόσφατη (μετεκλογική συνάντηση) του πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, το περιεχόμενο της κουβέντας των δύο ανδρών, όπως προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές, ήταν σχεδόν μονοθεματικό. «Κυριάκο, εγώ δεν πρόκειται να παραμείνω σε ομηρία για πολύ καιρό…», φέρεται να είπε, απευθυνόμενος στον ένοικο του Μαξίμου, ο Μεσσήνιος πολιτικός, αναφερόμενος προφανώς στην υπόθεση της Novartis.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι, στο πλαίσιο της ηθικής του αποκατάστασης, δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμη και σε «μονομερείς» πολιτικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, και από τη στιγμή που έχει βγει δημόσια και έχει κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν», ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό πώς στήθηκε η υπόθεση Novartis.

«Η αποκάλυψη της αλήθειας δεν αποτελεί ρεβανσισμό. Απεναντίας, η συγκάλυψη και η κάλυψή τους θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα», αναφέρει σε συζητήσεις που έχει με βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πολύ πιθανόν από την κοινοβουλευτική εξέλιξη της υπόθεσης να προκύψει ακόμη και η συγκρότηση Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου.

«Πολλοί διηγούνται ιστορίες για τον Παπαγγελόπουλο, αλλά κανείς δεν τολμά να κάνει το επόμενο βήμα», υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πιστεύει ότι, όταν θα αρχίσουν να έρχονται στην Προανακριτική της Βουλής τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη σκευωρία, θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιοι και με ποιες μεθόδους κυβερνούσαν επί 4,5 χρόνια.

Στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε και κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, δεν απουσίαζε ούτε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Απεναντίας, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε κυρίαρχη θέση. «Τα γνώριζε όλα. Ο,τι έκανε ο Παπαγγελόπουλος ήταν σε γνώση του Τσίπρα».

Οσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τις τελευταίες ημέρες με τον Μεσσήνιο πολιτικό έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, ακόμη και ανεξάρτητα από τη διάθεση της κυβέρνησης, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να το «πάει μέχρι τέλους». Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ακούει τις φωνές εκείνες που τάσσονται υπέρ των χαμηλών τόνων, αλλά, απεναντίας, πιστεύει ότι η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis μπορεί να σπάσει συνολικά το απόστημα, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη ενός καλά δομημένου παραδικαστικού κυκλώματος, που έδρασε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμμετοχή πολιτικών.

 

Γιάννης Κουρτάκης
parapolitika.

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × = 81