ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ»

Aισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εμφανίστηκε μιλώντας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αμαρουσίου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο στην ομιλία του έκανε λόγο για «βολεμένους και πρώην συνδικαλιστάδες», ο οποίοι όλοι μαζί «αποτελούν το λόμπι της δραχμής». Συγκεκριμένα τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να χαλάσει την συμφωνία με τους εταίρους και την έξοδο από το μνημόνιο. Θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, θα χαθεί και το ΕΣΠΑ αν έλθουμε σε σύγκρουση με τους εταίρους όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν συγκρουστούμε κινδυνεύουμε να χάσουμε πάνω από 35 δις. Δεν έχουν αφήσει κανέναν που να μην του έχουν πει ψέματα. Γι αυτό τους τρόμαξε η αλήθεια και η ευθύνη. Βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το προβάδισμά του να πέφτει στο ελάχιστο και στις κάλπες θα δει να ανατρέπεται. Μαζί με την νίκη θα έλθει το πιο αισιόδοξο μέλλον για τον τόπο. Θέλουν ακόμη να διαλύσουν την αστυνομία και να την αφοπλίσουν. Θέλουν ανοιχτά σύνορα και ιθαγένεια»

Αναφορά στο μακελειό της Γαλλίας
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μακελειό που έγινε χθες στην Γαλλία λέγοντας: « Η Ευρώπη μετά τα τελευταία επεισόδια αλλάζει την στάση της. Χθες έγινε αληθινό μακελειό στο Παρίσι και σήμερα στην Λυών. Είμαστε όλοι Σάρλι. Κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται απέναντι στην τρομοκρατία και η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις σοβαρές χώρες. Εύχονται επίσης την διάλυση του ΝΑΤΟ για να μην μείνει κανένα στήριγμα στην Ελλάδα. Για εμάς η ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της ψυχής μας και θέλουμε στενή συνεργασία. Κάποιοι άλλοι θέλουν διαζύγιο. Δικαίωμα κάποιου να δηλώνει άθεος. Δικαίωμα όμως του χριστιανού να αγανακτεί με την υποκρισία».

Ο κ. Σαμαράς έθεσε το ερώτημα γιατί τα κάνουν όλα αυτά και απάντησε: «Εκφράζουν συμφέροντα όσων δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει και εκείνων που την έφεραν στην κρίση. Είναι οι βολεμένοι και οι πρώην συνδικαλιστάδες τύπου Φωτόπουλου που έπνιγαν την οικονομική ζωή του τόπου και τις επιχειρήσεις. Είναι μαζί τους το λόμπι της δραχμής που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα θέλουν να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά. Αλλά δεν θα τους περάσει”.

Επίσης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του λαού θα τιμωρήσει την μειοψηφία των βουλευτών που έσυραν την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε.

«Θέλω μία Ελλάδα στραμμένη σε στόχους μεγάλους, μία Ελλάδα ασφάλειας, όχι ξέφραγο αμπέλι, μία Ελλάδα παραγωγική όχι με πλαστή και ψεύτικη ευημερία», είπε.

«Δεν αφήσαμε τη χώρα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη», είπε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στη δήλωση Ντράγκι ότι η πρόσβαση στα κεφάλαια προϋποθέτει συμφωνία για το επόμενο πρόγραμμα. Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Πληρώνουμε κάτω από 2% για χρέη λιγότερα από τις χώρες που μας δάνεισαν. Λένε ψέματα και τάζουν παροχές, ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι δεν θα πληρώσουν χρέη χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης: «Το κυριότερο είναι ότι δεν αφήσαμε την χώρα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Υποσχεθήκαμε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο, πιάσαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα και θα βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά την ύφεση και τα μνημόνια δώσαμε φορολογικές μειώσεις και στο ΦΠΑ εστίασης και στον πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά στα δύσκολα, τώρα που η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη θα δώσουμε περισσότερα. Επίσης επιβάλαμε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν πίστευε. Προχωρήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος μειώνοντας την γραφειοκρατία και την διαφθορά και διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αρχίσουν. Υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχειρηματικά σχέδια που περιμένουν να φύγει η πολιτική αβεβαιότητα για να προχωρήσουν οι επενδύσεις που σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας. Κανένας άξιος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί από την αξιολόγηση και το νοικοκύρεμα στο δημόσιο. Επίσης εξασφαλίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μέσα από μάχη δώσαμε ανάσες σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία. Καταφέραμε το 2015 τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μετά από πολλές δεκαετίες. Θα ρωτήσει κάποιος αυτά εμένα με αφορούν και πότε θα φθάσει η βελτίωση του κράτους στην δική μου τσέπη; Ακριβώς επειδή βάλαμε τέλος στα ελλείμματα και νοικοκυρέψαμε το κράτος μπορούμε και κάνουμε αυξήσεις και φορολογικές μειώσεις και ανακουφίζουμε τον κόσμο».

Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα και είπε χαρακτηριστικά: «Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015 και τον επόμενο χρόνο και θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυώμαι ότι το επίδομα σε βορειοηπειρώτες και Ποντίους υπερήλικες θα επιστραφεί. Θα τα κάνουμε γιατί η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη και μπορεί να το αντέξει χωρίς ελλείμματα. Όταν το κράτος δίνει νοικοκυρεμένα αυτά που δίνει είναι για πάντα, όταν κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια τότε ή κοροϊδεύει ή θα τα πάρει στο πολλαπλάσιο. Εμείς πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο κούρεμα του χρέους με χαμηλά επιτόκια. Όταν μιλάω για φορολογικές μειώσεις το έχουμε υπολογίσει, θα μειώσουμε στο 15% από 25% το φόρο στις επιχειρήσεις και στο εισόδημα στο 35% από 42% καθώς και τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ.»dexiextrem

αφήστε ένα σχόλιο


ένα + 7 =