ΡΟΔΟΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ.

Ρίγη συγκίνησης και θρησκευτικό δέος έχουν προκαλέσει στους πιστούς τα δάκρυα του Αρχάγγελου Μιχαήλ που ρέουν από την εικόνα του στη Ρόδο!

Από το Σάββατο το πρωί, πλήθος κόσμου συνέρρεε στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού. Κάποιοι ήθελαν να δουν με τα μάτια τους το θαύμα και να προσκυνήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι επιθυμούσαν να περιεργαστούν την εικόνα από απλή περιέργεια.

Το Σάββατο

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κάποιες γυναίκες που είχαν επισκεφθεί το παλιό κοιμητήριο μπήκαν στο εκκλησάκι και έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διαπίστωσαν ότι η μεγάλη εικόνα του Αρχαγγέλου δάκρυζε. Αμέσως ενημέρωσαν τον αρχιμανδρίτη κ. Απόστολο που εκείνη την ώρα λειτουργούσε στο ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιαλυσού, ο οποίος έσπευσε στο εκκλησάκι και αντίκρισε την εικόνα έκπληκτος. Δίχως καθυστέρηση, ενημέρωσε με τη σειρά του τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, ο οποίος έφτασε στο σημείο το μεσημέρι και εξέτασε ο ίδιος την εικόνα.

Αφού διαπίστωσε ότι πράγματι υπήρχαν σταγόνες στο πρόσωπο του Αρχαγγέλου, ζήτησε να μετακινήσουν την εικόνα από το σημείο όπου ήταν κρεμασμένη προκειμένου να εξεταστούν το πίσω μέρος της και ο τοίχος στον οποίο ακουμπούσε. Οταν βεβαιώθηκε πως δεν υπήρχε υγρασία, έδωσε εντολή να μεταφερθεί στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου εξετάστηκε από συντηρήτρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που κι εκείνη δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση.

Ανεξήγητο

«Δάκρυα αναβλύζουν και από τα δύο μάτια. Δεν δικαιολογείται από τίποτα! Θα τη μεταφέρουμε στον μεγάλο ναό και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο» ανακοίνωσε ο μητροπολίτης στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι, όπου έγινε εσπερινός και ακολούθησε παράκληση για την εικόνα, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Η εικόνα -η οποία έχει φιλοτεχνηθεί το 1896 και είχε πρόσφατα συντηρηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία- συνεχίζει ασταμάτητα να κλαίει. Ορισμένοι πλησιάζουν και με λίγο βαμβάκι προσπαθούν να σκουπίσουν τα δάκρυα και να τα έχουν σαν φυλαχτό, ενώ γονείς με παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι και υγιείς προσκυνούν την εικόνα, προσεύχονται, κλαίνε από δέος και συγκίνηση μπροστά στον Ταξιάρχη παρακαλώντας τον να τους φυλάει.

 

Espressonews.gr

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 12