ΡΕ ΜΑΚΗ ΠΑΣ ΚΑΛΑ??? Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ «ΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Επίσημη στήριξη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παρείχε πριν λίγη ώρα, από τη Βουλή, ο βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης.

«Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μια ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών» είπε ο Μ. Βορίδης, προσθέτοντας:

«Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα δίπλα του».

Η σημερινή δήλωση αποτελεί αποτέλεσμα μακρών διαβουλεύσεων ενώ, επί της ουσίας, έρχεται να ξαναενώσει την «ομάδα Βορίδη». Ο πρώην Υπουργός διατηρεί ισχυρές επαφές με σειρά βουλευτών (μεταξύ άλλων οι Αννα Ασημακοπούλου, Ανδ. Κατσανιώτης, Γ. Στύλιος κ.α.), οι περισσότεροι εκ των οποίων εμφανίστηκαν, από την αρχή, στο πλευρό του 37χρονου Περιφερειάρχη. Ο κ. Βορίδης φερόταν, σύμφωνα με κάποια σενάρια, ακόμη και να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ωστόσο τελικά ρίχνει το βάρος του υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ευθυγραμμιζόμενος με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών γαλάζιων, η δήλωση του κ. Βορίδη ότι στρατεύεται δίπλα στον κ. Τζιτζικώστα προοιωνίζεται και την εξέλιξη, σε περίπτωση νίκης του Περιφερειάρχη στις κάλπες: ότι δηλαδή ο κ. Βορίδης θα αποτελέσει έναν εκ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, πιθανότατα αυτόν που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αδωνις: «Προϊόν πολιτικής συναλλαγής»

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο αντέδρασε ο έτερος υποψήφιος για την Προεδρία κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο άκουσμα της συμπόρευσης των κ.κ. Τζιτζικώστα και Βορίδη. Ο κ. Γεωργιάδης, που μέχρι πρότινος αποτελούσε συνοδοιπόρο του κ. Βορίδη, κάνει λόγο στην Καθημερινή για αποτελέσματα «πολιτικής συναλλαγής, τα οποία θα καταδικάσουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη».

«Η διαφαινόμενη άνοδος της υποψηφιότητάς μου, προφανώς προκάλεσε πανικό στο επιτελείο Τζιτζικώστα» σημειώνει αρχικώς και, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Βορίδη, προσθέτει: «Η δήλωση του κ. Βορίδη για τη μάχη κατά της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, που δήθεν έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο κ. Τζιτζικώστας, είναι το βασικό επιχείρημα της υποψηφιότητάς μου, αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος αυτής της κίνησης είναι να ανακοπεί η άνοδός μου». «Την απάντηση θα δώσουν οι ψηφοφόροι στις 22 Νοεμβρίου και θα καταδικάσουν τέτοιου είδους πολιτικές συναλλαγές» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους στην κούρσα.

Μητσοτάκης: Ξεκάθαρο το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα

Κύκλοι του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας την στήριξη Βορίδη στον κ. Τζτζικώστα, ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο τα εξής: «Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές συναλλαγές που μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο κ. Τζιτζικώστας. Πλέον το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα είναι ξεκάθαρο».

αφήστε ένα σχόλιο


2 × ένα =