«Πόρτα» Σαμαρά στους αγρότες – Παραμένουν στα μπλόκα

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι αγρότες για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με τον οποίο ζητούσαν συνάντηση τους
διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να τους δεχθεί και επιμένουν για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο.γ

Σε κάθε περίπτωση επιμένουν για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο- πλην της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- καθώς, όπως υπενθυμίζουν και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης, τους είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους άπτεται των αρμοδιοτήτων και άλλων υπουργείων.

Το μεσημέρι για μισή ώρα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου, επιλέγοντας αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για την προβολή των αιτημάτων τους. Από τις 14:30 περίπου και για μισή ώρα η διέλευση των διερχομένων αυτοκινήτων ήταν ελεύθερη.

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία ροδακινοπαραγωγών του νομού Ημαθίας, ο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, είπε ότι ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι πληρωμές των περίπου 7.000 ροδακινοπαραγωγών από τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Λάρισας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο για περαιτέρω μέτρα ανακούφισης των αγροτών.

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και άλλα που δε μας επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες να αντιμετωπίσουμε σήμερα, αλλά θα δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα», είπε ο Μ. Χαρακόπουλος.

 

αφήστε ένα σχόλιο


9 − πέντε =