ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ: «ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ»

Τους 39 έφθασαν οι νεκροί από τη γρίπη, με 20 από τα θύματα να καταγράφονται μόλις την τελευταία εβδομάδα. 

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ροζενμπεργκ βρισκόμαστε ακόμη στα μισά καθώς η τάση για τον ιό της γρίπης Α Η1Ν1 είναι σταθερά αυξητική σε όλες τις ηλικίες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στην εκπομπή «Αλλα νέα; », ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε πως η εποχική γρίπη είναι πιο σοβαρή από πέρσι, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως του 2015, όπου τότε τα θύματα είχαν φτάσει περίπου τα 200.

«Βρισκόμαστε ακόμη στα μισά, περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί», ανέφερε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό να τηρούνται αό όλους τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Θεοφιλο Ροζενμπεργκ, ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την εξέλιξη της γρίπης, ωστόσο τα διαγράμματα των επιδημιολόγων δείχνουν πως αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται μία καμπύλη ανόδου όσον αφορά τα κρούσματα γρίπης.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος του μήνα» συμπλήρωσε ο κύριος Ρόζενμπεργκ καταλήγοντας πως τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ η καμπάνια εμβολιασμών που έγινε φέτος είχε μεγάλη ανταπόκριση καθώς πολλά άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 9 = δεκατρία