Πραξικόπημα: Συνέλαβαν τον Βασιλιά Μίνωα

Φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αττικής, για σύνταξη ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, οδηγήθηκε ο 37χρονος που τα ξημερώματα της Τρίτης (31/5) προκάλεσε αναστάτωση στην πλατεία Συντάγματος, καθώς εμφανίστηκε ένοπλος μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι «όπως διαπιστώθηκε, για την κατασχεθείσα κυνηγετική καραμπίνα δεν έχει εκδοθεί άδεια κατοχής. Ο συλληφθείς, με εντολή του κ. Εισαγγελέα, οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής» ενώ από εκεί αναμένεται να πάρει τον δρόμο για κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Την ίδια ώρα, τα όσα είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ο 37χρονος επί της ουσίας προϊδέαζαν για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (31/5), με τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ να τον ακινητοποιούν, να του περνούν χειροπέδες και να τον οδηγούν στην Κρατική Ασφάλεια.

Η διαπραγμάτευση στο Σύνταγμα

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χρησιμοποίησαν ειδικές τεχνικές, προκειμένου να τον πείσουν να αφήσει κάτω την καραμπίνα και να παραδοθεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Συνολικά οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν περισσότερο από μία ώρα, με τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλές συνθήκες για τους συναδέλφους τους της ΕΚΑΜ.

Κατά την παραμονή του στη ΓΑΔΑ, ο 37χρονος έλεγε διαρκώς ακατάληπτα πράγματα τα οποία δεν θεωρούνται κατάθεση, ενώ στις όποιες ερωτήσεις του υπέβαλλαν οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας οι απαντήσεις ήταν χωρίς λογική και ειρμό. Κάποια στιγμή φέρεται να είπε ότι «είμαι άγγελος του Θεού», φράση που έρχεται σε συνέχεια του πανό που είχε μαζί του μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας Πραξικόπημα», αλλά και στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το προαναγγελθέν… πραξικόπημα

«Πραξικόπημα στην Βουλή βασιλιάς Μίνωας δικαστής της Αβύσσου. Πεζοναύτης Β* Σ*. Μόνος μου. Έρχομαι οπλισμένος στην Βουλή. Πολιτικοί, εφοπλιστές, τραπεζίτες, εισαγγελείς, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, άτομα της τηλεόρασης είστε νεκροί όλοι από αυτοκτονία.

Μόλις πεθάνω θα γίνει σεισμός Αρμαγεδδών. Θα επιστρέψω σε 3 μέρες “Θεός της φωτιάς” και θα αυτοκτονήσετε όλοι. Θα σας κόβω τα κεφάλια έναν – έναν και θα σας κάψω ζωντανούς, άνδρες και γυναίκες δεν έχει χάρισμα σε κανέναν. Καλώ πανελλαδική επανάσταση. Λιθοβολισμός σε όσους αναφέρω μέχρι θανάτου. Διαταγή Βασιλέας Μίνωας. Κουμουνιστές, αναρχικοί, Ρομά, εθνικιστές, πολίτες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, απαγορεύω την έξοδο τους από την χώρα. Αποκεφαλισμό, λιθοβολισμό δημόσιο μπροστά σε κάμερες» έγραφε σε ένα από τα ακατάληπτα μηνύματα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 37χρονος.

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − 3 =