ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ???

Προς Δήμο Γλυφάδας, Άλσους 15, 16675 Γλυφάδα, Τηλ. 213 2025200, Fax. 213 8947719 mail: info@glyfada.gr

Θέμα: Εκτεταμένες ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο από πτώση δέντρου σε δημοτικό χώρο, από υπαιτιότητα του Δήμου

Γραφείο Δημάρχου κύριου Κόκκορη Κώστα

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναφερθώ στο παραπάνω θέμα και παρακαλώ πολύ όπως μου δώσετε άμεσες απαντήσεις.

Όπως γνωρίζεται από ενημέρωση που είχατε από τον κ. Κώστα Παπαδόπουλο, από τον αντιδήμαρχο κ. Τσαμπίρα Δημήτρη αλλά και εμένα προσωπικά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, το βράδυ της Τετάρτης 07/08/2013 και ώρα 21.30, στην οδό Κύπρου 50 και παραπλεύρως του ιταλικού εστιατορίου peccati, έσπασαν κορμοί μεγάλου δέντρου από ύψος περίπου 6 μέτρων και έπεσαν πάνω στο σταθμευμένο όχημα μου μάρκας opel astra, με αριθ κυκλοφορίας ΙΜΚ6435, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να υποστεί εκτεταμένες γρατζουνιές σχεδόν σε όλο του το μήκος και πλάτος.

Ειδοποιήθηκε αρχικά η αστυνομία για καταγραφή του συμβάντος, η πυροσβεστική υπηρεσία και από τον Δήμο το τμήμα προστασίας του πολίτη. Από την πυροσβεστική ήρθαν 5 πυροσβέστες, από τον Δήμο 4 άτομα (με επικεφαλής τον κ. Παπαδόπουλο), όπου με την βοήθεια αλυσοπρίονων και μπουλντόζας και μετά από 2 ώρες και αφού έκοψαν τους κορμούς απεγκλώβισαν το αυτοκίνητο.

Στην διάρκεια της επιχείρησης, κόσμος που περνούσε έβγαζε φωτογραφίες (έχω 30 στην διάθεση μου), και ακούστηκαν διάφορα, επί παντός επιστητού για το θέμα. Μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Ιταλικού εστιατορίου ανέφερε πως 2 φορές είχε πάρει τον δήμο και την σχετική υπηρεσία να έρθει και να κόψει το δέντρο σε κάποια σημεία γιατί ενοχλούσε τους περαστικούς (το αναφέρω επειδή είναι πρόθυμη να το καταθέσει για ότι χρειαστεί στο μέλλον), αλλά ποτέ ο Δήμος δεν έκανε κάποια ενέργεια.

Κατά σύσταση του κ Παπαδόπουλου, και τον ευχαριστώ γι` αυτό, το αυτοκίνητο μετακινήθηκε στο γκαράζ του Δήμου γιατί ήταν αδύνατον να μείνει σε δημόσιο χώρο με σπασμένο παρμπρίζ.

Την επομένη πήρα τηλέφωνο τον κ Τσαμπίρα, τον κ Παπαδόπουλο και εσάς προσωπικά και ζητούσα να μάθω τι γίνεται και πως αποκαθιστώνται οι ζημιές του αυτοκινήτου. Η απάντηση από τον κ Παπαδόπουλο ήταν πως πρέπει να το φτιάξω με προσωπικά μου έξοδα, να έρθω και να κάνω αίτηση στην υπηρεσία σας και μετά από 3 μήνες και αν ο Θεός και η επίτροπος βοηθήσει να πάρω τα χρήματα μου.

Να σας θυμίσω πως σας παρακάλεσα σε μία πιο άμεση και ανώδυνη λύση του θέματος, πως σας είπα ότι είμαι άνεργος και δεν έχω χρήματα και πως την Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι για οικογενειακούς λόγους και όχι για διακοπές και πως με το περιστατικό έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην οικογένεια μου. Να σας θυμίσω πως η απάντηση σας ήταν πως θα με πάρετε τηλέφωνο και θα με ενημερώσετε σχετικά (αναμονή).

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσω στους συνεργάτες σας, πως υπάρχει δεδικασμένο σε ότι αφορά τις καταστροφές περιουσίας λόγω ζημιών που προκαλούνται από πτώσεις δέντρων για τα οποία είναι υπεύθυνοι οι δήμοι (επισυνάπτω).

Πείτε μου λοιπόν εγγράφως και άμεσα τι ακριβώς πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα. Και να θυμάστε πως, δεν έχω χρήματα, πως το αυτοκίνητο είναι σχεδόν καινούργιο, δεν έχω τρόπο μετακίνησης και όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα. Παρακαλώ αναλογιστείτε κάποιον δικό σας άνθρωπο στην αντίστοιχη θέση με εμένα.

Η απορία όλων των παρευρισκομένων ήταν, αν ήταν μέσα ο οδηγός ή ακόμη χειρότερα περνούσε κάποιος πεζός κατά την πτώση τι θα γινόταν κ Δήμαρχε?

Περιμένω τις απαντήσεις σας κ Δήμαρχε.

Με τιμή

Γιώργος Τράγος

Τηλ επικοινωνίας: 6940 826884

foto 2 foto 1

 

αφήστε ένα σχόλιο


1 + πέντε =