ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ

Για το πλημμέλημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο που αφορά παραβίαση διατάξεων του άρθρου 1 του ν.927/79 (αντιρατσιστικός νόμος), αναμένεται να καθίσει σύντομα στο σκαμνί ο Αρτέμης Σώρρας.

Η πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του… δισεκατομμυριούχου ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής. Αφορμή, η δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων του Αρτέμη Σώρρα, για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα οι αξιόποινες πράξεις φέρονται να αφορούν :

  • Συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ . Σε αυτήν μεταξύ άλλων είχε πει ότι <είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα>.
  • Η δεύτερη πράξη αφορά ανάρτηση στο facebook, στις 9 Σεπτεμβρίου, στην οποία έλεγε ότι δεν παίρνει πίσω μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί <τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώρα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας >

Για την υπόθεση αυτή ο Α. Σωρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κύκλος των ερευνών για το φαινόμενο Σώρρα δεν σταματά εκεί, αφού ανοιχτές είναι όλες οι έρευνες με πρωταγωνιστή τον Α. Σώρρα. Ετσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών διερευνά  τις καταγγελίες πως πίσω απο τον πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” κρύβεται μια “εγκληματική οργάνωση”. Η μήνυση σε βάρος του Αρτ. Σώρρα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Τη μήνυση κατέθεσε  ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος  σε βάρος του  Αρτέμη Σώρρα και  του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη με την οποία, μεταξύ άλλων, ζητεί να διωχθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

iefimerida.

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − 3 =