Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε για το ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη (6/2) λόγω του χιονιά.

Μιλώντας στο Mega o κ. Πατούλης ανέφερε πως τα σχολεία στον βόρειο τομέα και στην ανατολική Αττική θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από εκείνα στους δήμους Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Λαύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Πιο συγκεκριμένα κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Πεύκη, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Ψυχικό, Κηφισιά και Πεντέλη.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε πως τα σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι ανοιχτά, όπως και στο κέντρο της Αθήνας με εξαίρεση εκείνα στις περιοχές: Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανή, Ηλιούπολης.

Στον Πειραιά τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από το Πέραμα και κάποια σχολεία στο Κερατσίνι και στον Κορυδαλλό, τα οποία βρίσκονται σε ορεινά σημεία.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στον δυτικό τομέα, με εξαίρεση τα Μέγαρα.

Αναλυτικά η απόφαση της Περιφέρειας για τα σχολεία

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης -Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:
1) Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.-
2) Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
3) Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

 1. Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
 2. Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
 3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο
  Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

 1. Όλα στην περιοχή του Δάσους
 2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
 3. 1Ο Λύκειο
 4. 1ο Γυμνάσιο
  Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:
 5. Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
 6. Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
 7. Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
 8. Γενικό λύκειο 3Ο

Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

αφήστε ένα σχόλιο


+ οκτώ = 14