ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΑLAKIES: ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ — ΣΤΟ -7% Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ |

Λίγο μετά το τέλος της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το ελληνικό Χρηματιστήριο κατακρημνίζεται, λόγω των πρόωρων εκλογών που σηματοδοτεί η μη εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Συγκεκριμένα, στις 13.59 ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρέθηκε στις 795,72 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 6,74%. Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, είχε βρεθεί ακόμα και στο -11,30%! Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρίσκεται στα 1,21820 δολάρια. Παράλληλα, τη Δευτέρα στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι 8,56%. Πάντως και η κατάσταση στα διεθνή χρηματιστήρια δείχνει μια αρνητική τάση και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μια μεταιχμιακή ισορροπία.

O διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης έσπευσε να αναφερθεί στις απώλειες του χρηματιστηρίου λίγο μετά τις 11 το πρωί, γράφοντας στο Facebook: «Μακάρι οι Βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους (Και τα νταούλια του Αλέξη δεν ακούστηκαν ακόμη…)».

Αναλυτικά η εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων έχει ως εξής:

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται ανοδικά κατά 0,23%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,68%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 παρουσιάζει απώλειες 0,02%.

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε στις  17.729,84 μονάδες, με πτώση 0,50%.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα χρηματιστήρια που δέχονται από το πρωί της Δευτέρας μεγαλύτερη πίεση είναι της Ιταλίας και της Ισπανίας. Δηλαδή χωρών που βρίσκονται στην προβληματική ζώνη της ΕΕ. Ο δείκτης των Bleu-chips και στις δίο χώρες κατέγραψε πτώση 0,7% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 της Ευρωζώνης είχε μείωση της τάξης του 0,3%. Όσο για τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 κινήθηκε ισορροπητικά στις 1.347,76 μονάδες. Όπως δήλωσε στο Reuters ο Φρεντερίκ Μπουσέλ, επικεφαλής της Tradition Securities and Fortunes, «όποιος θέλει να εμπλακεί σήμερα (σ.σ.: Δευτέρα) στην αγορά, θα πρέπει πρώτα να περιμένει τα αποτελέσματα της τρίτης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή».

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


δυο × = 16