ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ – ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ: ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ 17Ν – ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

Όπως και την προηγούμενη φορά που είχε πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έτσι και σήμερα δηλώσεις έκανε η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως όλα αυτά είναι μία κανονικότητα και θα πρέπει και τα μέσα ενημέρωσης να συνηθίσουν ότι πλέον ο εκτελεστής της 17Ν θα βγαίνει με άδειες από τη φυλακή.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «θα πρέπει να σταματήσουν να τον δικάζουν κάθε φορά που παίρνει άδεια και να του αυξάνουν την ποινή». Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις οικογένειες των θυμάτων, είπε πως «οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν λόγο για τη συνέχεια κράτησης ενός κρατουμένου, είναι μια κανονικότητα».

Οι δηλώσεις της Κούρτοβικ

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε στο πλαίσιο μιας κανονικότητας. Αυτό σημαίνει νόμος. Ελπίζω στο μέλλον να το αντιληφθείτε και εσείς ως μια κανονικότητα, και να μην είστε εδώ. Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας να τον δικάζουν τα κανάλια και να αυξάνεται και η ποινή του. Οσα ισόβια και αν του βάλετε, μια ζωή έχει. Δεν ξέρω αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερη. Ο ίδιος νιώθει όπως κάθε κρατούμενος όταν παίρνει άδεια. Είναι σεβαστό όταν κάθε κρατούμενος ασκεί τα δικαιώματά του, ακόμη και αν λογοδοτεί για εγκλήματα που προσβάλλουν αξίες κοινωνικές. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν λόγο για τη συνέχεια κράτησης ενός κρατουμένου, είναι μια κανονικότητα».

 

αφήστε ένα σχόλιο


− τρία = 3