Παρατείνεται για 15 ημέρες η προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη

Παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ».

Η παράταση αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση πριν από το 2015, καθώς για τους υπόλοιπους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στο «ΝόμοΚατσέλη» η καταληκτική ημερομηνία είναι διαδοχικά ανά 15νθημερο έως την 31ηΜαΐου 2021.

Συνεπώς, με την τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δίδεται ο αναγκαίος χρόνος στους δικηγόρους, προκειμένου να εξοικειωθούν περαιτέρω με τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας και να προστατευθούν τα δικαιώματα του κάθε δανειολήπτη που χρήζει δικαστικής προστασίας.

«Στόχος μας να να μην κινδυνεύσει ούτε ένας δανειολήπτης»

«Δίνουμε μια 15νθήμερη παράταση προκειμένου να μην κινδυνεύσει ούτε ένας δανειολήπτης που έχει υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας παρέθεσε στη Βουλή στοιχεία από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) σύμφωνα με τα οποία μέχρι στιγμής περισσότεροι από 20.000 δανειολήπτες από τους συνολικά 37.000 υπόχρεους σε επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους έχουν εισέλθει στην ειδική πλατφόρμα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την επιτυχή λειτουργία της πλατφόρμας και μάλιστα σε συνθήκες πρωτόγνωρες εξαιτίας της πανδημίας.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι από την κοινοποίηση του επαναπροσδιορισμού της συζήτησης μιας υπόθεσης, οι δανειολήπτες έχουν πρόσθετο χρόνο 2 μηνών για την υποβολή των προτάσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά καταρρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για δήθεν ασφυκτικές προθεσμίες.

Κατά την τοποθέτησή του ο Κώστας Τσιάρας υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας έχει αναστείλει όλους τους πλειστηριασμούς και τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης όχι μόνο για τη α’ κατοικία αλλά για όλα τα δάνεια και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική προσέγγιση, στοχευμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και για όψιμο ενδιαφέρον για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τους οποίους ωστόσο είχε ξεχάσει παντελώς όταν καταψήφιζε τον Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 25.000 πλειστηριασμοί της περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 4 =