ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ – ΣΤΟ “ΚΟΛΠΟ” ΤΟ ΜΙΣΟ … Δ.Σ.!

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ…ΣΟΚΑΡΟΥΝ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ, προτείνω στον Δήμαρχο Γλυφάδας και σε όσους Δημοτικούς Συμβούλους του απόμειναν,να προχωρήσουν άμεσα σε αδελφοποίση του Δήμου, με τον ιταλικό Δήμο Λ’ ΑΚΟΥΪΛΑ… Θα έχουν τόσες, μα τόσες κοινές εμπειρίες να ανταλλάξουν…..Για το συμφέρον των….δημοτών βεβαίως, βεβαίως……

«Δεν διαθέτω πλέον νομιμοποίηση, είμαι κουρασμένος, οργισμένος. Υφίσταμαι μια ολομέτωπη επίθεση από τα Μέσα Ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό παραιτούμαι», ανακοίνωσε ο Μάσιμο Τσιαλέντε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Δήμαρχος της Λ’ Άκουιλα, Μάσιμο Τσιαλέντε, λοιπόν, της ιστορικής πόλης της Κεντρικής Ιταλίας – μεγάλο μέρος της οποίας είχε καταστραφεί από ισχυρό σεισμό το 2009 – παραιτήθηκε, σήμερα, εξαιτίας υπόθεσης διαφθοράς, στην οποία ενέχονται πολλά στελέχη του – μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Επισημαίνεται ότι, 8 άτομα τέθηκαν την περασμένη Τετάρτη, υπό επίσημη έρευνα, και 4 εξ’ αυτών, υπό κατ’ οίκον κράτηση, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους καταγγελίες για διαφθορά, που σχετίζονται με τα έργα ανοικοδόμησης της Λ’ Άκουιλα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών και σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και δωροληψία από επιχειρηματίες για να τους αναθέτουν έργα ανοικοδόμησης είναι, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της Λ’ Άκουιλα, Ρομπέρτο Ρίγκα, ο οποίος παραιτήθηκε την ίδια ημέρα.

Η έρευνα έπληξε προσωπικά τον δήμαρχο, παρά το ότι ο ίδιος δεν φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μολαταύτα, ο τοπικός Τύπος του κατάφερε το μοιραίο πλήγμα, δημοσιεύοντας πληροφορίες κατά τις οποίες, η κουνιάδα του έλαβε αποζημίωση ανώτερη της αξίας ενός ακινήτου, το οποίο της ανήκε και είχε καταστραφεί στον σεισμό.

«Έπειτα από τις επιθέσεις αυτές, δεν είμαι πλέον αξιόπιστος και δεν δύναμαι να εκπροσωπώ την πόλη, ζητώντας να της διατίθενται κεφάλαια για την ανοικοδόμηση. Αντελήφθην ότι, δεν είμαι πλέον χρήσιμος στην πόλη και ότι πιθανόν να αποτελώ ακόμη και εμπόδιο» συμπλήρωσε ο Μάσιμο Τσιαλέντε.

Παναγιώτης Γιάχος

αφήστε ένα σχόλιο


3 × δυο =