Παραδίδεται στις 12 Νοεμβρίου στην κυκλοφορία η σήραγγα Λουμπάρδα στο Σούνιο

Στις 12 Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η σήραγγα Λουμπάρδα, οι λεγόμενες Τρύπες Καραμανλή, στο Σούνιο.

Αυτοψία στο σημείο έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ενώ οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς για την αποκατάσταση του ρήγματος.

Ο περιφερειάρχης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα των εργασιών και διαπίστωσε ότι το έργο είναι στη φάση εφαρμογής συρματοκιβωτίων, αφού προηγήθηκε καθαρισμός των βράχων και των σαθρών σημείων. Όπως ανέφερε, «η σήραγγα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου με νέα ασφαλτόστρωση και φωτισμό led, ενώ από τον Δεκέμβρη θα τοποθετηθούν συρματοπλεγμάτα στα πρανή του βουνού με στόχο το έργο να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία και -πάνω από όλα- όρους ασφάλειας στη διέλευση των οχημάτων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν στον κ. Πατούλη ο διευθυντής Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Π. Καρυώτης και ο σύμβουλος σε θέματα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, οι εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαίρεση βράχου, συνολικού βάρους περίπου 100 τόνων, πλήρη υδροβολή όλου του εσωτερικού της σήραγγας και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων μήκους 70 μ. πριν τη σήραγγα σε ύψος 4 μ. Θα ακολουθήσει κατασκευή κρασπέδων, ασφαλτόστρωση και διαγραμμίσεις με φωτισμό led πριν και μετά τη σήραγγα.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τοποθέτηση πλεγμάτων πριν και μετά τις σήραγγες, σε συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και να περατωθεί πριν την εορταστική περίοδο.

αφήστε ένα σχόλιο


δυο − = 1