ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΧΟΣ: ΤΙ ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΤΙ ΛΙΑΠΗΣ!!!

Ο Κύριος Λιάπης έρχεται δεύτερος. Αυτή η πατέντα ανήκει από το 1990, στον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κωστα Κόκκορη, αφού η πάνω από 1000 τ.μ. ιδιοκτησία του, δεν πλήρωσε όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα ευρώ δημοτικά τέλη, στον Δήμο Γλυφάδας, υπόθεση για την οποία ο κ. Κόκκορης είναι υπόδικος με βαρύ κι απαξιωτικό κατηγορητήριο…..

Για όσους θεωρούν ότι αυτά που λέω είναι υπερβολικά ή και ψευδή ας σκεφθούν ότι υπάρχει και η δικαιοσύνη…..

 ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12 Ιανουαρίου 2014

Έκλεβε κι από το ρολόι της ΔΕΗ ο Μιχάλης Λιάπης!

Μετά τις πλαστές πινακίδες στο αυτικίνητό του για να γλιτώνει φόρους και τέλη κυκλοφορίας, μετά τις αποκαλύψεις του «Έθνους της Κυιρακής» ότι πήρε κοινοτικά χρήματα για να κατασκευάσει τουριστικό ξενώνα στο Μεγάλο Χωρίο Ευρυτανίας, αλλά έφτιαξε πολυτελές σαλέ, τώρα στο φως της δημοσιότητας βγαίνει μια ακόμη «ατασθαλία» της οικογένειας Λιάπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ο πρώην υπουργός έφτιαξε …πλαστά στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικού του στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Από τα στοιχεία για το συγκεκριμένο ακίνητο, που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%, προκύπτουν τα εξής εντυπωσιακά δεδομένα:

Το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί οι οποίοι ωστόσο, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη. Μάλιστα, οι λογαριασμοί στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Έθνος, η μια παροχή ρεύματος με αριθμό 4/42106881-01 αφορά 90 τετραγωνικά μέτρα κτίσματος και είναι παλαιά. Ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Μάρκου Λιάπη. Η δεύτερη παροχή ρεύματος πάλι στο Μεγάλο Χωριό, για το ίδιο ακίνητο, έχει ημερομηνία πρώτης σύνδεσης 3/7/2012, δηλαδή προν από 1,5 χρόνο. Είναι και αυτή στο όνομα του Μάρκου Λιάπη και αφορά κτίριο 114 τ.μ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στο πρώτο ρολόι της ΔΕΗ, τον τελευταίο καιρό καταγράφηκε κατανάλωση ρεύματος γύρω στις 800 κιλοβατόρες, ενώ στο δεύτερο που αφορά το μεγάλο ρολόι και είναι τριφασική γραμμή, έγινε κατανάλωση γύρω στις 1500 κιλοβατόρες. Και οι δυο παροχές ρεύματος εμφανίζονται να είναι οικιακής χρήσης και όχι γενικής χρήσης, όπως συμβαίνει όταν αφορά επαγγελματικούς χώρους. Αυτό είναι νόμιμο τώρα που χρησιμοποιείται το κτίριο ως κατοικία, όχι όμως τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι ήταν ξενώνας.

Από τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα γιατί μέχρι τον Ιούλιο του 2012 το κτίριο των 233 τ.μ.φαίνεται να λειτουργούσε με μονοφασική γραμμή και στον λογαριασμό της ΔΕΗ αναγράφονται μόλις 90τμ.; Ως εκ τούτου, αναφέρει το δημοσίευμα, τεκμαίρεται, ότι επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Επομένως η οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ.

 

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 4