Πάτρα – Παπαδόπουλος: Δεν γνώριζε η 33χρονη για την κεταμίνη – Δεν βοήθησε κανείς να σβηστούν ηλεκτρονικά ίχνη

Χρονικά η υπόθεση «έχει δρόμο»

Κατηγορηματικά αρνητική στέκεται η 33χρονη μητέρα

κατηγορουμένη για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι, η ίδια γνώριζε για την χρήση της κεταμίνης πριν από τον θάνατο του παιδιού. Όπως επίσης και ότι υπήρξε άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκε για να σβήσει ηλεκτρονικά ίχνη που υπήρχαν στους υπολογιστές της. Αυτό μετέφερε στην ΕΡΤ ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Όθων Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε στο σημείο αυτό ότι υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία ανακύπτουν στην πορεία. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις εξαδέλφων οι οποίοι έχουν εμφανιστεί με γυρισμένη πλάτη σε τηλεοπτικά κανάλια και με αλλοιωμένη φωνή και καταγγέλλουν πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η κατηγορούμενη δεν έχει τόσα πολλά ξαδέρφια. Έχουμε δει πρόσωπα με γυρισμένη την πλάτη να συστήνονται ως η κομμώτρια της γειτονιάς ή ως ένας φίλος της οικογένειας ή ως ένας άνθρωπος του ευρύτερου συγγενικού κύκλου. Όλα αυτά τα πρόσωπα σύμφωνα με την ίδια δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και καταγγέλλουν ψευδή γεγονότα και στοιχεία.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι χρονικά η υπόθεση “έχει δρόμο” και ανέφερε χαρακτηρίστηκα ότι μόνο για την υπόθεση της Τζωρτζίνας χρειάζονται ακόμη μερικοί μήνες ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκριση ενώ η δίκη αναμένεται να γίνει ίσως σε λίγο παραπάνω από 12 μήνες, από σήμερα. Σε σχέση με τις άλλες δυο υποθέσεις αναμένεται το πόρισμα των ειδικών από το οποίο θα εξαρτηθούν όλες οι άλλες εξελίξεις.

Σε ότι αφορά το αίτημα αποφυλάκισης της κατηγορουμένης ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αναμένονται και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας τα οποία ενδέχεται να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της και στο επίπεδο της αίτησης αποφυλάκισης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης ανέφερθηκε στην δυσκολία της υπόθεσης σε ό,τι αφορά τις αστυνομικές έρευνες και επιχειρηματολόγησε με το υποθετικό ερώτημα ότι αν κάποιος έψαχνε να βρει κεταμίνη θα μπορούσε να τη βρει σε στέκια ναρκομανών. Όποιος έδωσε την ουσία αυτή θεωρείται διακινητής δεν πρόκειται να ομολογήσει ότι προμήθευσε την ουσία αυτή.

Επίσης με βάση του νεότερου ιατροδικαστικού πορίσματος που ανατρέπει την αιτία του θανάτου και παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια η υπόθεση παίρνει διαφορετική τροπή αν συνεκτιμηθούν και τα νεότερα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Πρέπει όλα τα στοιχεία να συνεκτιμηθούν για αυτό και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Πηγή: ΕΡΤ

αφήστε ένα σχόλιο


2 × πέντε =