Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΡΥΛΟΥ – UNICEF

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τη UNICEF άνοιξε μία νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Θρύλου. Γράφτηκαν πολλά χθες όμως πιστεύω ότι πρέπει να γραφτούν πολλά περισσότερα. Είναι φυσιολογικό το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένο στον αγώνα με την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα, όμως η κίνηση του Ολυμπιακού ήταν πολύ μεγάλη, σε ουσία και όχι μόνο για το θεαθήναι.

Ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα και η Μπόκα είναι πλέον οι τρεις οι ομάδες παγκοσμίως που έχουν το σήμα της UNICEF προσθέτοντας δύναμη στην προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να συνδράμουν στην αποστολή της για ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα παιδιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν θα πάρουν λεφτά αλλά θα συγκεντρώσουν δύο εκατομμύρια ευρώ μέσα σε δύο χρόνια για να τα προσφέρουν στη UNICEF. H κίνηση αυτή του Ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί γίνεται αυτή την περίοδο της οικονομικής ανέχειας στην Ελλάδα. Όπως είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης «Δεν υπάρχει μονάχα η Ελλάδα της ανάγκης και της κρίσης που ζητάει βοήθεια. Υπάρχει και η Ελλάδα που απλώνει το χέρι της και αγκαλιάζει όποιον έχει ανάγκη και βοηθάει.»

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον, και με την πιο επίσημη βούλα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό αφού δίνει την εικόνα της εξωστρέφειας που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας η οποία βάλλεται πανταχόθεν. Δείχνει ότι όταν οι Έλληνες θέλουν τότε μπορούν. Καλή θέληση να υπάρχει και διάθεση για προσφορά. Το αποδεικνύει στην πράξη ο Ολυμπιακός και στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η συμφωνία με τη UNICEF είναι μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ερυθρόλευκης ιστορίας η οποία κατατάσσει τους Πειραιώτες στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ενώ έκανε να ακουστεί και το όνομα της Ελλάδας.

Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικο-οικονομικό φαινόμενο, με διάρκεια στον χρόνο που δεν αρχίζει και τελειώνει στην κατάκτηση ενός τίτλου αλλά στην εν γένει προσφορά του προς το σύνολο. Και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήρθε από τον Πειραιά και την πολύπαθη Ελλάδα στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά σαλόνια για να μείνει, προσφέροντας χέρι βοηθείας στο μέλλον του κόσμου τούτου που είναι τα παιδιά.

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 7 = έντεκα