Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τριάντα-επτά χρόνια θητείας στην Ελληνική Αστυνομία, με επιτελικές θέσεις στην Κρήτη και την βόρεια Ελλάδα, έχει ο νέος αρχηγός του σώματος, Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος επελέγη σήμερα από το ΚΥΣΕΑ.

Ο αντιστράτηγος γεννήθηκε στο Σουφλί του Έβρου το 1964 και κατατάχθηκε στην τότε Χωροφυλακή το 1982. Έξι χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την σχολή αξιωματικών και τα επόμενα χρόνια παρακολούθησε προγράμματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης.

Υπηρέτησε επί 22 χρόνια σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Τα 2012 ανέλαβε διευθυντής στο Ηράκλειο και δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε τα ηνία ολόκληρης της περιφέρειας.

Το 2016 επέστρεψε στην βόρεια Ελλάδα, καθώς ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή στην περιοχή.

Το 2017 διορίστηκε προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και στα τέλη το περασμένου έτους αναβαθμίστηκε σε υπαρχηγό του σώματος.

Αναλυτικά

Κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Έβρου το έτος 1964. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Άσκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους Έλληνες Αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες.

Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί είκοσι δύο (22) έτη.

Από τον Μάρτιο του 2012 με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.\

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

 

αφήστε ένα σχόλιο


− τέσσερα = 0