Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΓΟ ΤΟΥ ΜΑΡΕΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ

Στη σχέση του με τη σύζυγό του, Μαρέβα και την αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και το ενδεχόμενο εκλογών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε εκτενή συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι δεν συμφωνεί σε πολλά με την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο από εκείνη για τον τομέα των Εξωτερικών.

«Το γεγονός ότι και οι δύο ασχολούμαστε με τα κοινά δημιουργεί μια πολυπλοκότητα η οποία είναι φυσιολογική και αναμενόμενη. Πράγματι, δεν συμφωνούμε σε όλα. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την αγάπη που έχουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο «BHMAGAZINΟ». Σε ερώτηση για το αν είναι αδιαφιλονίκητη υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, απάντησε:

«Σήμερα, στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει καταλληλότερο πρόσωπο από την Ντόρα για τον τομέα Εξωτερικών. Θα ήταν άδικο να μην της αναθέσω τη θέση επειδή είναι αδελφή μου. Οσο για το σχηματισμό μιας μελλοντικής κυβέρνησης, ισχύει και είναι γνωστή σε όλους η γενική αρχή ότι οποιαδήποτε κομματική θέση δεν εξασφαλίζει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στον ίδιο τομέα».

«Ηταν η μοίρα μας να είμαστε μαζί με την Μαρέβα»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι με τη σύζυγό του είναι και πάλι μαζί, μετά από αρκετά χρόνια.

«Η ζωή έχει γυρίσματα. Εμείς και η Μαρέβα είμαστε μαζί από το 1995, γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, ήμασταν πολύ αγαπημένοι, κάναμε τρία παιδιά, κάποια στιγμή διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν εντάσεις. Εντάσεις, που είχαν να κάνουν και με τη δική μου ενασχόληση με την πολιτική. Αλλά υπήρχε πάντα μεγάλη αγάπη, εκτίμηση, σεβασμός. Λόγω των παιδιών ήμασταν πάντα φίλοι παρά το γεγονός ότι για επτά χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Βρεθήκαμε ξανά μαζί ουσιαστικά πέρυσι», σημείωσε αρχικά, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε κάποια αφορμή για την απόφασή τους να γίνουν και πάλι ζευγάρι.

«Υπήρχε πάντα μια αμοιβαία κατανόηση και θαυμασμός. Η Μαρέβα είναι ένας άνθρωπος με πολύ ισχυρή προσωπικότητα, με τη δική της διαδρομή. Ξέρετε κάτι; Πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες. Και να δίνουμε και να δεχόμαστε δεύτερες ευκαιρίες. Επίσης, έχω βαθιά πίστη ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Και να βελτιωθούν. Και όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί, είπαμε «τι κάναμε λάθος;». Ας προσπαθήσουμε να μην το επαναλάβουμε. Δεν ασχοληθήκαμε να επιμερίσουμε την ευθύνη. Το πιο εύκολο σε μια κρίση είναι να πεις «φταίει ο άλλος». Όμως πάντα φταίνε και οι δύο. Και δεν έχει σημασία να ζυγίσεις ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο. Να χτυπήσω ξύλο, είμαστε πάρα πολύ καλά μαζί. Είναι ένα νέο ξεκίνημα που μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε «Ακούγεται λίγο υπερβατικό, αλλά νομίζω ότι ήταν η μοίρα μας να είμαστε μαζί».

«Δεν συμμετέχω στην εκλογολογία»

Ερωτηθείς γιατί δεν ζητά τη διενέργεια εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν συμμετέχει στην εκλογολογία που προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

«Βεβαίως θέτω τον πήχη στην αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξω συνεργασίες», σημείωσε ακόμη, ενώ εξήγησε ότι «Οταν είπα ότι δεν έχω καμία βιασύνη να γίνω πρωθυπουργός εννοούσα ότι δεν έχω αλαζονεία και βουλιμία για την εξουσία»

604a43d7293606d34ad1bc72f1abcd99_L

neodimokratis

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = πέντε