Ο ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Η ¨ΜΗΤΕΡΑ» ΚΑΙ Η «ΓΙΑΓΙΑ» ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ

Στις δραματικές στιγμές που το άψυχο κορμάκι ενός βρέφους βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, πριν από περίπου ενάμιση
χρόνο, αναφέρθηκαν οι μάρτυρες καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο η μητέρα και η γιαγιά του άτυχου βρέφους κατηγορούμενες ότι έκοψαν το νήμα της ζωής του λίγες μόλις ώρες αφότου γεννήθηκε στο μπάνιο του σπιτιού της οικογένειας.

Το βρέφος , όπως περιέγραψε γείτονας της οικογένειας, «ήταν παγωμένο» και είχε «μέσα στο στόμα του χαρτοπετσέτες». «Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανα και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχές» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα ή αν απλά το διάβασα μετά» ανέφερε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ ο οποίος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος.

Λίγο νωρίτερα ένας ρακοσυλλέκτης κατέθεσε πώς βρέθηκε αντιμέτωπος με το μακάβριο εύρημα. «Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Όπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα είδα τα αίματα και το πέταξα κι έκανε γδούπο καθώς ξετυλίχθηκε η σακούλα» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Η 20χρονη μητέρα έχει αφεθεί ελεύθερη με όρους ενώ η γιαγιά του μωρού, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που πέταξε το βρέφος στον κάδο σκουπιδιών, παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Ελεώνα.

Σήμερα, μέσω του συνηγόρου τους, οι δυο κατηγορούμενες ζήτησαν την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία, για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ο ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε την νεαρή μητέρα αμέσως μετά τη σύλληψης της.

αφήστε ένα σχόλιο


4 + = έξι