Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ν 4093/2012

1] ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ , ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ THN KAΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠAΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΡΧΗΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

2] Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΟΝ Ν 4093/2012 O ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ,ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΠΕΜΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΜ/ΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ [ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ] ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ . ΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΤΑΚΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ.

 

ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΙΝΑΙ 0 ΟΙΚΕΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 1/4 ΑΥΤΗΣ.. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

3]Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΗΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 114 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ

4]ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ. ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΛΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΗΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ . ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ <ΑΠΛΩΣ> ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΥΝ .ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΡΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 3 =