ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας, στην πορεία τους προς το προεδρικό μέγαρο. Εκεί, ένας διαδηλωτής έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και κατέβασε την γερμανική σημαία.Με συνθήματα γραμμένα σε πανό και με ντουντουκες καθώς και με παραστατικές μεταμφιέσεις, διαμαρτύρονται εκατοντάδες πολίτες έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο αριθμός των πολιτών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων για την παρακίνηση των πολιτών έκαναν από χθες την έντονη εμφάνισή τους, στους πολίτες.Αυτή την ώρα έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων, υπάρχουν πάνω από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, προσπαθούν με κάθε παραστατικό τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Έξω από την είσοδο της Βουλής, οι διαδηλωτές άφησαν απορρίμματα και μαλλί προβάτων στέλνοντας ενώ άλλοι επέλεξαν να γράψουν συνθήματα στις παλάμες τους και σε πανό φωνάζοντας με ντουντούκες, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για κούρεμα καταθέσεων.

Οι διαδηλωτές είναι κάτω από τα έντονα βλέμματα της αστυνομίας η οποία έχει κλείσει την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην Βουλή ενώ σε όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν είναι σταθμευμένα οχήματα των διαμαρτυρόμενων.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του ΚΣ ΕΔΕΚ, των ομάδων πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, μέλη αριστερών οργανώσεων, μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της Ομόνοιας θύρα 9. Έξω από τη Βουλή έφθασε λίγο μετά τις 16.00 και ο Γιώργος Λιλλήκας.Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα: «Δημοψήφισμα. Ο λόγος στο λαό» και «Ξεφτίλες πρώην και νυν σας πέσανε οι μάσκες» και φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου και της Τρόικα.

Αρκετοί διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα στην αγγλική και γερμανική γλώσσα. Τη διαδήλωση καλύπτουν πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Εξάλλου αυτή την ώρα αρκετοί πολίτες βρίσκονται και έξω Προεδρικό Μέγαρο ενώ αναμένεται η ροή των πολιτών να αυξηθεί όπως επίσης και η παρουσία της αστυνομίας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: Sigmalive

 

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − 4 =