ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.

Εξετάζονται οι άδειές τους – Το μυστικό των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων που εντοπίστηκαν.

Ένα όπλο, μία καραμπίνα, 61 φυσίγγια και 176 σφαίρες, είναι τα ευρήματα από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα. Οι έρευνες γίνονται στις κατοικίες των βουλευτών στη Ραφήνα, την Καισαριανή και στην Κόρινθο εν όψει και των απολογιών τους, το ερχόμενο Σάββατο, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού κυρίας Ιωάννας Κλάπα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το νόμιμο της κατοχής των όπλων και των σφαιρών.

Στην κατοικία του κ. Γερμενή βρέθηκαν 175 σφαίρες τριών διαφόρων διαμετρημάτων και 25 φυσίγγια. Στο σπίτι του κ. Μπούκουρα βρέθηκαν 36 φυσίγγια ενώ στο σπίτι του κ. Ηλιόπουλου μία σφαίρα των 9μμ. Σύμφωνα ωστόσο με αστυνομικές πηγές όλοι οι βουλευτές είχαν σχετικές άδειες οι οποίες όμως επανεξετάζονταν.

Η έρευνα εστιάσθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των τριών βουλευτών αφού αναζητούνται στοιχεία για τυχόν επίμαχες επαφές τους ή για αποστολή μηνυμάτων σε μέλη της οργάνωσης προκειμένου να προχωρούν σε διαφόρου τύπου επιθέσεις. Σε ορισμένους από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχε αποδοθεί η κατηγορία της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης». Μάλιστα στον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο είχε αποδοθεί η κατηγορία ότι μέσω SMS έστελνε μηνύματα στα «τάγματα εφόδου». Ωστόσο, από τη νομική εκπροσώπηση του βουλευτή επισημαίνεται ότι «σε κανένα σημείο της δικογραφίας δεν μνημονεύεται οτιδήποτε για σχετικά SMS του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Επιπλέον ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα παρουσιάσει πλήρη στοιχεία για τα μαζικά μηνύματα που έχει αποστείλει στα μέλη του κόμματος μέσω εταιρείας που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του».

Πηγή: tovima

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + 4 =