ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ και ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ

Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

27-7-2015

 

Δεν πιστεύω να πιστεύει κάποιος, ότι  το κουμάντο σε αδύναμες  χώρες διαφεντεύουν οι  λαοί τους;.

Κατά την άποψη μου, οι λαοί για να διαφεντεύουν στον τόπο τους χρειάζεται:.

 

1ον. Αφ΄ ενός μία κυβέρνηση  να έχει συμμάχους άλλων χωρών που διέπονται με  ίδια κοινωνική ευαισθησία και κοινούς  στόχους για τον τόπο τους, να εμμένουν στους κοινούς στόχους μέχρι τελικής πτώσης και,

 

2ον. Η κάθε κυβέρνηση στον τόπο της, χρειάζεται να έχει την στήριξη της αντιπολίτευσης και για να γίνει αυτό χρειάζεται  συναντίληψη  σε βασικά πεδία, όπως για παράδειγμα:

 

Κοινωνική ευαισθησία,  κοινή αμυντική γραμμή, κοινό πρόγραμμα παιδείας και περίθαλψης, κυρίως  όμως! αναγεννησιακό πνεύμα για πάταξη φαινομένων διαφθοράς ή να συγκλίνουν στα περισσότερα.

 

Για να γίνουν όμως τα παραπάνω –χρειάζεται- απογαλακτοποίηση των αξιωματούχων  από την  ντόπια ολιγαρχία και  ολιγάρχες,.

 

Απογαλακτοποίηση  επίσης από τους  αμαρτωλούς (αρματολούς θέλω να πω)  και κλέπτες.

 

Ανέκαθεν,  όπως η ιστορία μέχρι σήμερα  διδάσκει,  αυτού του είδους των αξιωματούχων σε συνεργασία με τους κολαούζους τους, επιβίωναν με τους  αμαρτωλούς και τούτο διότι,  τα ντόπια και ξένα συμφέροντα είναι πολύ ισχυρά και δυστυχώς υποστηρίζονται και από ανενημέρωτους ή όμοιους τους.

 

Και ο λόγος της επιβίωσης!;.  Είναι για λίγη ύλη, για λίγη δόξα, για λίγη κοινωνική θέση   και για τον λόγο αυτό!.

 

Διαφέντευε και συνεχίζει και θα συνεχίσει να διαφεντεύει η ολιγαρχία και οι ολιγάρχες και σαφώς εις βάρος των ανενημέρωτων ή των όμοιων των.

 

Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ το διαίρει και βασίλευε, Βλέπε στο όνομα της Δημοκρατίας πόσα κόμματα στέλνουν στη Βουλή και τώρα θα σφηνώσουν άλλο ένα.

 

Βλέπε πως καταφέρνουν  να τα βάζουν οι Θεσμοικανοί ή οι Τροικανοί όλα στην ατζέντα και η λίστα Λαγκαρντ να μη συζητιέται καθόλου.

 

Τον  δημοσιογράφο  όμως Μπαξεβάνη, τον  πηγαινόφερναν στα δικαστήρια.

 

 

Βαρουφάκη τόλμησες να μιλήσεις για τα σκοτεινά δωμάτια των Δανειστών και των Συνεργατών τους και με ποιον τρόπο παίρνονται οι αποφάσεις;.

 

Βαρουφάκη τόλμησες να μιλήσεις εάν δεν χτυπήσουμε ως Κυβέρνηση την Κλεπτοκρατία και την Διαπλοκή μέσα σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχουμε ως Κυβέρνηση;.

 

Βαρουφάκη τόλμησες να τα βάλεις με τους δανειστές, τους συνεργάτες τους και τους κολαούζους αυτών;.

 

Όρε καψερέ –πίστευες ότι κουμάντο κάνουν οι κυβερνήσεις ε!;-.

 

Σου θυμίζει τίποτε o Καποδίστριας;, ή σε μικρότερο επίπεδο ο Κουλουριάνος; Και εάν δεν σου θυμίζουν κάτι οι προηγούμενοι, o Δρετάκης σου θυμίζει κάτι;.

 

Και το ερώτημα!

πόσο έτοιμοι είμαστε  να τρώμε όσα μας ταΐζουν οι ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ και οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ;.

 

Καλημέρα σε όλους.

Υ.Γ Μία βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων, στο υπουργείο οικονομικών, βλέποντας και ακούγοντας τον Βαρουφάκη, έγραψα ένα άρθρο για την Κλεπτοκρατία και είπα ο πρώτος που θα επιχειρηθεί να φαγωθεί θα είναι ο Τσίπρας, αλλά επειδή σε αυτή την φάση είναι δύσκολο να χτυπηθεί ο Νέος Πρωθυπουργός, θα φαγωθεί πρώτα ο Βαρουφ και κατόπιν το κουβάρι είναι εύκολο για τους συντηρητικούς κλεπτοκρατικούς κύκλους. Νομίζω το κουβάρι άρχισε να ξηλώνεται και η διχόνοια είναι μπρος των πυλών .

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = επτά