ΟΙ ΕθΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΧΑΜΕΛΑΙΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΛΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αλήθεια είναι η υπαρκτότητα μίας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αντιλαμβάνονται και βιώνουν κάτι με όμοιο τρόπο και αυτό γίνεται αποδεκτό ως αλήθεια. 
Ψέμα είναι η πρόταση και η προσπάθεια που γίνεται από κάποιον….με σκοπό να πείσει τους άλλους ότι είναι αληθής, ενώ ο ίδιος συνειδητά γνωρίζει ότι η πρότασή και η προσπάθειά του είναι αναληθής. Πολλές φορές η λέξη ψέμα χρησιμοποιείται και για να δηλώσει κάποιος το μη αληθές.

Δυστυχώς εις την χώρα μας, εδώ και δεκαετίες εις τον βωμό της θεοποιημένης Εξουσίας και των παραγώγων της, δηλαδή το πολιτικό σύστημα εξουσίας, οι Κυβερνώντες, τα Κόμματα και οι Θεσμοί της Πολιτείας θυσιάζουν το σύνολο των ανθρωπίνων αξιών,  όπως τη ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και ισονομία,  ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό από όλους τους Έλληνες  και αναμφισβήτητο από όλους τους διεθνείς παράγοντες ότι η Πατρίδα μας έχει καταρρεύσει. Ότι η γενεσιουργός αιτία της χρεοκοπίας της χώρας δεν οφείλεται εις ένα τυχαίο γεγονός, αλλά εις την ολοκληρωτική αποτυχία του πολιτικού συστήματος εξουσίας και της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών. Το οποίο επί δεκαετίες δια της αλαζονείας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας του υπερχρέωνε την χώρα, κατέστρεφε τον παραγωγικό της ιστό, καταλήστευε τους εθνικούς πόρους και τους Έλληνες,  και απομάκρυνε την Ελλάδα από τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της Παγκόσμιας Οικονομίας.

Η ανικανότητα και αναίδεια του πολιτικού συστήματος εξουσίας και των φορέων της έγινε  ακόμη εμφανέστερη και μετά την κατάρρευση της χώρας μας, όταν μετά την επίσημη πλέον χρεοκοπία της Πατρίδας μας, συνεχίζει να μη αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα της όλης κατάστασης που δημιούργησε με δική του και μόνο ευθύνη. Ώστε από μόνο του, ως όφειλε, να αναλάβει ευθύς αμέσως τις δέουσες πρωτοβουλίες με την σύνταξη ενός προγράμματος σωτηρίας της Πατρίδας μας. Η απραξία αυτή και ή έλλειψη εθνικής ευθύνης, συνεννόησης και συναίνεσης είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Με την επιβολή του 1ου Μνημονίου, το οποίο διευρύνθηκε με τα επόμενα 2 άκρως επαχθή Μνημόνια και τα ποινικά προαπαιτούμενα, εξαιτίας της δυσθυμίας και αρνήσεως του πολιτικού συστήματος εξουσίας να εφαρμόσει ένα ολοκληρωτικό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Το οποίο θα επανίδρυε εξ θεμελίων την Λειτουργία του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, θα αποκαθιστούσε το Κράτος Δικαίου κατά τα πρότυπα της Ε.Ε., θα αναπτέρωνε το ηθικό της ελληνικής κοινωνίας και θα επανέφερε εις την χώρα  την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία,  βάσει των κανόνων της πραγματικής Οικονομίας.

Ο 6-ετής «αρνησισμός» και εναντίωση του πολιτικού συστήματος εξουσίας για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις εις το Δημόσιο Τομέα, τον κύριο υπεύθυνο για την χρεοκοπία της Πατρίδας μας, αλλά επί δεκαετίες το Προπύργιο ύπαρξης και στήριγμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, επιδεινώνει και καθιστά όλως αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδος. Διότι προκαλεί και αναγκάζει την ΤΡΟΙΚΑ να φορτώνει την εξυπηρέτηση του χρέους και τα δημοσιονομικά ελλείμματα, με συνεχή και κάθε τόσο νέα τιμωρητικά προαπαιτούμενα εις τις πλάτες του χειμαζόμενου και εξαθλιωμένου επί 6 τώρα χρόνια Ελληνικού Λαού. Αυτή είναι η οδυνηρή αλήθεια και πραγματικότητα, η οποία ως εφιάλτης θα κατατρέχει όλους εμάς τους Έλληνες για πολλές δεκαετίες.

Η εξαθλίωση ενός ολόκληρου Λαού εν καιρώ ειρήνης, μετά το 1821 η χείριστη εις την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος, εξαιτίας της ολέθριας και αντεθνικής συμπεριφοράς των Εθνοσωτήρων χαμαιλεόντων.

Αυτή η αναμφισβήτητη πια αλήθεια, η οποία είναι επίσης γνωστή σε όλους Ευρωπαίους και τους διεθνείς φορείς, οι οποίοι παράλληλα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς και καθημερινώς την πολιτική αστάθεια και τους διαξιφισμούς των Κομμάτων και των πολιτικών Ηγεσιών των. Ο ολέθριοι Εθνοσωτήρες χαμαιλέοντες οι οποίοι ευθύνονται για την κατρακύλα και  κατάρρευση της χώρας και  την ολοκληρωτική φτωχοποίηση και εξόντωση του Ελληνικού Λαού. Οι οποίοι συνεχίζουν το ολέθριο έργο εις βάρος του Έθνους ευαγγελιζόμενοι με το ψέμα και την αυθάδεια τους τουτέστιν και  την «έξοδο από την εποχή των μνημονίων, την επανεκκίνηση της Οικονομίας, την ανάδειξη της χώρας ως προπύργιο της σταθερότητας, με ένα λαό ο οποίος παρέμεινε όρθιος παρά την μακροχρόνια ύφεση»(!). Ήσαν οι δηλώσεις  του κ. Πρωθυπουργού εις την Λευκωσία την 7.Νοε.2014. Απίστευτο, σε μία ολοσχερώς κατεστραμμένη χώρα την οποία οι ασυνείδητοι εθνοκτόνοι μετέτρεψαν σε ένα απύθμενο βαρέλι χρέους και  ανείπωτης ένδειας. 

Όμως ευθύς αμέσως ήρθε η απάντηση από τις αγορές, με την άνοδο των spreads, την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου, αλλά και από παράγοντες της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του ίδιου του κ. Σόϊμπλε, ο οποίος εν ονόματι των Ευρωπαίων απήντησε: «Δεν είμαστε ακόμη εις το σημείο να έχει εξαλειφθεί ενδεχόμενος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδος από το Μνημόνιο. Η ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση είναι η προϋπόθεση, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και τη «νέα φάση» της ελληνικής οικονομίας». Και ολίγες ημέρες αργότερα το φιάσκο των Παρισίων με την άρνηση της ΤΡΟΙΚΑ για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιστροφής αυτής εις την Αθήνα. Εξαιτίας άρνησης του πολιτικού  συστήματος για ολοκληρωτική κατάργηση των προνομίων εις τον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και τον παράλληλο δραστικό περιορισμό αυτού. Την διατήρηση και συντήρηση του οποίου φορτώνεται, από την έναρξη της κρίσης,  εξ ολοκλήρου ο εξαντλημένος και νεκρός Ιδιωτικός Τομέας, μαζί με τα Μνημόνια και  τώρα και την Προληπτική Στήριξη, ένα νέο Μνημόνιο! 

Η αλαζονεία των Κυβερνώντων και των Κομμάτων για την εξασφάλιση και άσκηση εξουσίας και μόνον, η έλλειψη συνεννόησης και εθνικής συναίνεσης για την από κοινού αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων, μάλιστα ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, βάσει πληροφοριών, ενός πρώην Πρωθυπουργού ο οποίος είναι  συνυπεύθυνος για την χρεοκοπία της Πατρίδας μας, αποτελούν οδυνηρές πραγματικότητες και αλήθειες. Ότι το πολιτικό σύστημα εξουσίας, ακάθεκτο, αμετανόητο, ατιμώρητο, αδιαφορεί εδώ και 6 χρόνια για την κατάρρευση της Πατρίδας μας, την ανθρωπιστική κρίση και την φτωχοποίηση του λαού μας και τους εθνικούς κινδύνους που διατρέχει το Έθνος. 

Όμως  σύσσωμος ο  Ελληνικός Λαός, ο οποίος επί δεκαετίες βιώνει τα ψέματα και τώρα την χρεοκοπία, το μη βιώσιμο και δυσβάστακτο χρέος, αλλά και  την ανείπωτη ένδεια, οφείλει να αποτινάξει τους Εθνοσωτήρες χαμαιλέοντες του.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

kafeneio

αφήστε ένα σχόλιο


7 − = τέσσερα