ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ΗΛΙΘΙΩΝ

Σήμερα έλαβα ένα βιντεάκι από τον φίλο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου  Σαρωνικού Βασίλη Μπούτση, τον οποίο και εκτιμώ, όπου με «διαφωτίζει» ότι το 2014 ο σημερινός δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης δήλωνε ανεξάρτητος. Προφανώς μου εστάλη, γιατί χθες φιλοξένησα στην τσούχτρα δημοσίευμα της έγκριτης Αυτοδιοίκησης που λέει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές έχοντας την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο  θα έλεγα στον συμπαθέστατο κ. Βασίλη Μπούτση ότι αυτό το βιντεάκι αφορά μια άλλη εποχή, κι αν το έστειλε για να αμβλύνει τις εντυπώσεις ότι ο Πέτρος Φιλίππου έχει την στήριξη του Μαξίμου, είναι ένα ατυχές γεγονός γιατί αποδεικνύει την αλήθεια, ότι  δλδ ο Γιώργος Σωφρόνης δεν έκρυψε κάτι.

Για την ουσία λοιπόν θα πω ότι το βίντεο  με τον Γιώργο Σωφρόνη,  δείχνει να μιλάει και να δηλώνει ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος ζητώντας την στήριξη  όλων των πολιτικών κομμάτων. Δεν είπε ψέματα και δεν προσπάθησε να παραπλανήσει κανέναν. ‘Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Βασίλης Μπούτσης ήταν εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κ. Σωφρόνη, όπου αν δεν κάνω λάθος παραιτήθηκε πρόσφατα προ διμήνου για να ενταχθεί στο συνδυασμό  του Πέτρου Φιλίππου, τώρα  αν αυτό λέει κάτι ή δηλώνει αχαριστία όπως ακούγεται, αυτό δεν με αφορά και δεν επιθυμώ να το σχολιάσω.  Θα πω μόνον ότι ο Πέτρος Φιλίππου που σήμερα κατεβαίνει με αξιώσεις να διεκδικήσει τον δήμο Σαρωνικού είναι πολιτικά ψεύτης γιατί μέχρι χθες διατυμπάνιζε ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος , μέχρις φυσικά να τον διαψεύσουν τα γεγονότα που λένε ότι στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πλέον σαφέστατο ότι ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης στηρίζεται από την ΝΔ, ενώ ο Πέτρος Φιλίππου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρις εδώ ας πούμε όλα καλά, άλλωστε αυτά τα περί ανεξάρτητων είναι γνωστά, σημασία έχει η πρόθεση και το ψέμα με σκοπό την παραπλάνηση  τους πολίτη που προσπάθησε να κάνει ο Πέτρος Φιλίππου. Μετά απ’ αυτό μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί?

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και θα πρέπει να σκεφτούν όλοι οι ψηφοφόροι είναι ότι με την ψήφο τους στον Πέτρο Φιλίππου επανέρχεται και πάλι το παλιό, το φθαρμένο, το δοκιμασμένο. Όλα εκείνα τα πολιτικά λείψανα μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους και ο Πέτρος Φιλίππου είναι πολιτικά γερασμένος, είναι πολιτικά για απόσυρση. Προφανώς ο Πέτρος Φιλίππου βλέποντας την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας  ότι σαν αντιπεριφερειάρχης δεν έχει άλλα «ενδιαφέροντα»  θυμήθηκε να επανέλθει και πάλι υποδυόμενος τον  Μεσσία και να διεκδικήσει τον δήμο Σαρωνικού.

Το παλιό πρέπει να φύγει.  Οι επαγγελματίες πολιτικοί σαν τον Πέτρο Φιλίππου ( κοντά τα 30 χρόνια) δεν έχουν θέση πια στις τοπικές κοινωνίες, άλλωστε η προσφορά του τόσα χρόνια και σαν αντιπεριφερειάρχης  δεν στέφεται από ιδιαίτερη  ευαισθησία για τον τόπο από τον οποίο επανειλημμένα εξελέγη δήμαρχος. Πιθανότατα ο κορεσμός τον έχει κάνει και έχει χάσει το ενδιαφέρον του και έχει κυριευτεί από την ίωση της πολιτικάντζας. Λέγεται μάλιστα ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ζητήματα και θέματα που είχαν άμεση προτεραιότητα δεν βρήκαν λύση, δεν βοηθήθηκαν,  γιατί «κάπου τέλος πάντων κολλούσαν».  Όσο για την ευθιξία του δεν το συζητώ. Εδώ πολύ φοβάμαι ότι η λέξη  ευθιξία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Ας θυμηθούμε την τραγωδία στο Μάτι για να δούμε πως  το κολλητάρι της Δούρου έβγαινε προκλητικότατος  στο γυαλί και  μίλαγε για μη αντιμετωπίσιμο φαινόμενο.

Φρικιαστικές φαιδρότητες πολιτικάντηδων απέναντι σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Και από ευθιξία… ούτε μύτη δεν άνοιξε.

Άνθρωποι που δεν έχουν βιολογικά  και πνευματικά την δύναμη να προσφέρουν και είναι μόνο για κανα τσιπουράκι δεν έχουν θέση στην αυτοδιοίκηση πολύ δε περισσότερο στο δήμο Σαρωνικού. Ο δήμος Σαρωνικού θέλει νέους ανθρώπους, εργατικούς, με όραμα, φιλοδοξίες ,πνεύμα, διορατικότητα, κέφι και ζωντάνια . Ο Πέτρος Φιλίππου μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά?  Σε μια παράταξη γερασμένων αντιλήψεων τι μπορεί να προσφέρει ο επικεφαλής της όταν ο ίδιος είναι 80φεύγας? 30 και πλέον χρόνια στην πολιτική δεν είναι αρκετά? Τι κέφι μπορεί να έχει εκτός από καμιά δηλωτή και κανα τσιπουράκι σε κανα καφενέ? Δεν είναι επιτέλους ο καιρός να πάει σπίτι του?

Κύριε Μπούτση,  καλή επιτυχία

Με εκτίμηση

 

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 5