«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ»

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘ ε μ ε ί ς’ συμπάσχει με τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Νιώθουμε το οικονομικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα των κατοίκων της χώρας μας.

Δικαιώματα για όλους και όλες: όχι στη φτώχεια και την ανασφάλεια!

Η πολιτική της λιτότητας διαλύει την κοινωνία . Οδήγησε ήδη σε πτώση του βιοτικού επιπέδου και προκαλεί πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση . Σήμερα, 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας .

Στην Ελλάδα σήμερα , δεν υπάρχουν πλέον ατομικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Έχουν όλα θυσιαστεί στο βωμό της επίτευξης της ‘ανταγωνιστικότητας’. Αποτέλεσμα , κατεστραμμένες κοινωνικές δομές ,ανύπαρκτο σύστημα υγείας και παιδείας και στρατειές απελπισμένων ανθρώπων .

Οι γυναίκες και οι νέοι της χώρας μας , αποτελούν τις κοινωνικές ομάδες που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες αυτού του κοινωνικού ‘πειράματος’. Τα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, οδηγώντας σε κοινωνική περιθωριόποιηση και απόγνωση .

Ως σωματείο που μέσα από τον εθελοντισμό , τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη ,έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την έμπρακτη βοήθεια στις δοκιμαζόμενες γυναίκες , δηλώνουμε οτι θα παλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλες και όλους που διαπνέονται από τα ιδια ιδανικά και τους ιδιους στόχους να συστρατευθούν μαζί μας .

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας απαιτεί κάθε άνθρωπος να έχει ουσιαστικά δημοκρατικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ζητάμε Έμπνευση και Ελπίδα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας .

 

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × 8 =