Οι αλληλέγγυοι πολίτες πληθαίνουν, αλλά είναι η σειρά της πολιτείας τώρα να δράσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεγαλείο της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς αποδεικνύουν καθημερινά οι απλοί πολίτες σε αντίθεση με την επίσημη πολιτεία που κωφεύει τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και της λιτότητας. 

Φορείς αλλά και ομάδες αυτοοργάνωσης για σίτιση αστέγων και απόρων ξεπηδούν καθημερινά σε όλη τη χώρα. Τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία πολλαπλασιάζονται, παλεύοντας καθημερινά να καλύψουν το κενό, το τεράστιο κενό της επίσημης πολιτείας, παλεύοντας να προστέψουν τη Δημόσια υγεία, αν και αυτή αποτελεί πρώτιστο καθήκον της επίσημης πολιτείας.

Γιατί εδώ και τρία χρόνια ο ανασφάλιστος πολίτης, ο άνεργος δεν έχει θέση στο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο λειτουργεί λογιστικά ( έσοδα –έξοδα) και όχι ανθρωποκεντρικά. Μιλάμε λοιπόν για ένα απάνθρωπο Εθνικό Σύστημα Υγείας που εφαρμόζεται σε μια χώρα με ποσοστό ανεργίας που πιθανά ξεπερνά το 30% και που ο αριθμός των μεταναστών χωρίς ασφάλιση υπολογίζεται σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο. Μιλάμε για ένα σύστημα υγείας που αφήνει εντελώς έξω από οποιαδήποτε δυνατότητα περίθαλψης το ένα τρίτο (1/3) περίπου των κατοίκων της χώρας, γεγονός που καταδικάζει σε θάνατο τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα που αδυνατούν να πληρώσουν και που βάζει επίσης σε πολύ σοβαρό κίνδυνο και την δημόσια υγεία. Ένα δημόσιο σύστημα υγείας που αφήνει τις εγκύους χωρίς παρακολούθηση να γεννούν πού; Στο δρόμο ;

Τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία με την αλληλεγγύη του κόσμου και χωρίς να επιδιώκουν να υποκαταστήσουν το κράτος, προσπαθούν να καλύψουν την κενή πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπορούν όμως σε καμία περίπτωση να καλύψουν νοσοκομειακή δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Αυτή τη στιγμή στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού υπάρχουν πάνω από δέκα (10) ασθενείς που χρήζουν ΑΜΕΣΑ νοσοκομειακής φροντίδας. Ακόμη υπάρχουν έγκυμονούσες που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα τοκετού στα Μαιευτήρια. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρούμε στήριξη, να βρούμε λύση!

· ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ να ανοίξουν τις πόρτες τους και να δέχονται να περιθάλπτουν τους άνεργους και ανασφάλιστους ασθενείς που αδυνατούν να πληρώσουν. Πιστεύουμε ότι έχουμε χρέος όλοι μαζί να κάνουμε τα πάντα για να προστατέψουμε την υγεία –ατομική και δημόσια.

· Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να υλοποιήσει επιτέλους τις εξαγγελίες που είχε κάνει εδώ και τρεις μήνες αναφορικά με την κάλυψη των ανασφάλιστων ατόμων και να πάψει να παρακολουθεί ως θεατής το δράμα που βιώνουν αυτοί οι ασθενείς.

· ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αντισταθούμε αλλά και να συμβάλλουμε για να σταματήσουμε εδώ αυτό το έγκλημα των ανυπεράσπιστων ασθενών, ένα έγκλημα που πρέπει να εμποδίσουμε και θα εμποδίσουμε να πάρει μορφή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!

Για τους εθελοντές του ΜΚΙΕ

Ομάδα Επικοινωνίας.

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα + 5 =