ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ: ΝΔ «ΦΑΣΙΣΤΟΕΔΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ»

Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, στο χώρο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, από άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Ο Γ. Κουμουτσάκος, όπως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, δήλωσε ότι «έχω υποστεί τη βιαιοπραγία από ακραίους απαράδεκτους τραμπούκους» και πρόσθεσε «ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν και αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, είναι φορείς του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας».

Επίσης κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ότι με τις δηλώσεις του έδωσε «τροφή, το έδαφος και το νερό για αναπτυχθούν» οι βιαιοπραγίες.

Σε δεύτερη τοποθέτησή του στη Βουλή ο Γ. Κουμουτσάκος φωτογράφισε ακόμα περισσότερο τη Χρυσή Αυγή ως υπεύθυνη για τον ξυλοδαρμό του, λέγοντας ότι «τόσο η φρασεολογία όσο και οι πρακτικές, όσο επίσης και το γεγονός ήταν μαζί ο βουλευτής κ. Γρέγος μου έδωσαν τη δυνατότητα να πω αυτά που είπα. Η Χρυσή Αυγή καλλιεργεί μονίμως και σταθερά αυτή την πρακτική και αυτόν το λόγο».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο». Προσθέτει ότι «τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.» Καλεί «την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη εξετάζει η ΝΔ σύμφωνα με δήλωση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σε δήλωση του ανέφερε «καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ανέφερε πως για τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών της ΝΔ «ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει -και το τονίζω από τώρα- αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση».

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.» Προσθέτει ότι «η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας.»

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× δυο = 10