ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΚΚΕ.

Χωρίς την Αλέκα Παπαρήγα μετά από 22 χρόνια του ΚΚΕ. Νέος Γενικός Γραμματέας του κόμματος ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μετά από 22 χρόνια η Αλέκα Παπαρήγα, αποχωρεί από το τιμόνι του ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ, εξελέγη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:

“Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα”.

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε ομόφωνα το νέο πρόγραμμα του κόμματος, το νέο καταστατικό και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου.

“Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα” αναφέρεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες, επισημαίνεται ότι αυτές “ολοκληρώθηκαν σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης και ιδεολογικοπολιτικής ενότητας, στη διάρκεια της οποίας μίλησαν 77 σύνεδροι με χρόνο ομιλίας 12 λεπτά”.

Η αλλαγή Γενικού Γραμματέα, γίνεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το ΚΚΕ, λόγω και του άσχημου εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου, αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κόμμα.

αφήστε ένα σχόλιο


8 − πέντε =