ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κατέληξε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στην αίθουσα Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος στην υπόθεσης της απάτης από το ΙΚΑ Καλλιθέας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία συνεχίστηκε σήμερα για πρώτη ημέρα μετά μια σύντομη διακοπή λόγω του καλοκαιριού, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό ένας από τους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν ήδη νεκρός.

Ο κατηγορούμενος ήταν προφυλακισμένος όπως και η σύζυγός του – και οι τέσσερις ακόμη υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, μαζί με το σύζυγο της μιας εξ’ αυτών για την απάτη με τη χορήγηση παράνομων επιδομάτων που φέρεται να είχε ζημιώσει τον ασφαλιστικό οργανισμό με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι σε λίγες ημέρες συμπληρώνουν 18 μήνες προφυλάκισης και πρόκειται να αποφυλακιστούν.

Ήδη, ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ethnos

αφήστε ένα σχόλιο


τρία − = 2