ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΠΕΖΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν στο βόρειο Λονδίνο σήμερα το πρωί καθώς ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς.

Όπως έγινε γνωστό ένα ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε ισλαμικό τέμενος.

«Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια», είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί και ασθενοφόρα στην περιοχή.

Άλλος μάρτυρας είπε στο BBC ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά τραυματισμένα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι.

Η εφημερίδα Evening Standard ανέφερε ότι ένας άνθρωπος είχε μαχαιρωθεί από άτομο που βγήκε από το όχημα κοντά στο πάρκο Φίνσμπερι, ενώ μάρτυρες είπαν στον αγγλικό σταθμό Sky ότι το όχημα χτύπησε τουλάχιστον δέκα άτομα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε νωρίτερα τον τραυματισμό αρκετών ατόμων και τη σύλληψη ενός ατόμου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης, όταν ένα μικρό φορτηγό βαν έπεσε σε άτομα κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε απόλυτα συγκλονισμένος από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = τρία