ΝΔ: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣΦΥΚΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ» (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς, με την πολιτική της αύξησης των φόρων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ακολουθεί, “επιτυγχάνει” τόσο τη συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων όσο και τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής του κόμματος, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «τα φορολογικά έσοδα, το 2015, είναι μειωμένα κατά 710.000.000 ευρώ έναντι του 2014. Κι αυτό, παρά την πιβολή από την Κυβέρνηση της Αριστεράς νέων φόρων ύψους άνω του 1 δις ευρώ μόνο για το 2015».

Παράλληλα, σημειώνουν οι δύο βουλευτές, «οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, στο τέλος Δεκεμβρίου 2015, διαμορφώθηκαν στα 85 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εφέτος, δημιουργήθηκε “νέο ληξιπρόθεσμο χρέος” ύψους 13,5 δισ. ευρώ, εκ του οποίου το 1,7 δισ. ευρώ μέσα στο Δεκέμβριο».

nd2

«Η κυβέρνηση, με την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, έχει “στραγγαλίσει” την πραγματική οικονομία, έχει διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων», συμπληρώνουν.

Οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βεσυρόπουλος καλούν την κυβέρνηση» να αφήσει στην άκρη τις έωλες θριαμβολογίες και να αντιληφθεί, έστω και με καθυστέρηση και μεγάλο συσσωρευμένο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία μέσα στο 2015, ότι μόνο η λελογισμένη, σταδιακή μείωση των φόρων και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων και να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην οικονομία».

 

lykavitos.

αφήστε ένα σχόλιο


8 − τρία =