“ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ”! Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο επεισοδίου τύπου Ίμια με την Τουρκία, αλλά και να μην αμφισβητούμε καν την δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους που παραβιάζει το Αιγαίο ,επισημαίνει σε συνέντευξή του σε ρωσικό ΜΜΕ ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Μιλώντας στο ρωσικό RGRU,ο κ.Φράγκος κάνοντας ιστορικές αναφορές που ξεκινούν από το 1920 επισημαίνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας που σήμερα εκφράζονται με τον στόχο να μοιραστεί ξανά το Αιγαίο. “Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”,υποστηρίζει ο στρατηγός.

Αναφερόμενος στην κρίση των Ιμίων ο κ.Φράγκος λέει ότι “παρόμοια συμβάντα δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον”.Όμως ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ επισημαίνει ότι δεν πρέπει αυτό να προκαλεί ανησυχία και φόβο στην Ελλάδα. Ο κ.Φράγκος για να τεκμηριώσει την άποψή του επικαλείται μελέτη των ισραηλινών που λέει ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου η ελληνική ΠΑ μπορεί να καταστρέψει την τουρκική εντός 48 ωρών!

Ο στρατηγός Φράγκος αναφέρεται στις τουρκικές αγωνίες για το ενδεχόμενο εκτεταμένης κουρδικής αυτονομίας

Υποστηρίζει ακόμη ότο η πολιτική του Ερντογάν οδηγεί τη Τουρκία κατευθείαν στην καταστροφή προσθέτοντας ότι “κανείς δεν είναι ανάγκη να αναμεισθεί σ΄ αυτό…”

Ο κ.Φράγκος ολοκληρώνει την τοποθέτησή του εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη στάση της ΕΕ στο θέμα των προσφύγων. Επισημαίνει την ακατανότητη πίεση της ΕΕ για την φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων,οταν την ίδια στιγμή απλόχερα προσφέρει 3 δις στην Τουρκία που δεν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα.Προσθέτει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να κατανοήσουν τα λάθη που έκαναν στην περιοχή ,με τους Σαντάμ,Καντάφι,Μουμπάρακ και Άσαντ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν η “σταθερή αστάθεια” στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ,λέει.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = έξι