Νέο σίριαλ, πολλά τα φράγκα: Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη – Ελέγχεται το «φορολογικό» του προφίλ και οι καταγγελίες Βρούτση

Στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης μπαίνει ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος ελέγχεται διπλά τόσο από την ενοποιημένη Οικονομική Εισαγγελία και Εισαγγελία Διαφθοράς όσο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ο παρουσιαστής, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι πλέον κεντρικό πρόσωπο σε δυο έρευνες της δικαιοσύνης που εξετάζουν τόσο το «φορολογικό» του προφίλ όσο και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας ότι εισέβαλε στο γραφείο του απειλώντας.

Το πρώτο σκέλος της έρευνας, που διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως, αφορά στις οικονομικές δραστηριότητες του παρουσιαστή προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως αυτές της απάτης και της απόπειρας απάτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να τα διαβιβάσουν στον εισαγγελέα που ερευνά το θέμα.

Μεταξύ των υποθέσεων που φέρονται να ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης εμφανίζεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες νωρίτερα δήλωνε λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Μένιος Φουρθιώτης ελέγχεται από εισαγγελέα στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας ,απόπειρας παράνομης βίας ,ή απόπειρας εκβίασης με αφορμή τις δηλώσεις -καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε επί πέντε ώρες.

Πρόσφατα ο κ. Βρούτσης περιέγραψε το περιστατικό κάνοντας λόγο για παρακμή. ” Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόµο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόµου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράµµατος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συμπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε µαζί µου τότε».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης, τόνισε ότι νομίζει πως “πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος.” “Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ” υποστήριξε ο πρώην υπουργός υπολογίζοντας το συνολικό ποσό στις 200.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Μένιου Φουρθιώτη

«Αξιότιμοι κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων – αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί την δική μου επίσημη απάντηση.

Σας ευχαριστώ ,

Με εκτίμηση

Μένιος Φουρθιώτης»

αφήστε ένα σχόλιο


2 + = εννέα