ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Δελτίο Τύπου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών για τον κίνδυνο να μετατραπούν οι παράνομοι μουσουλμανικοί θρησκευτικοί χώροι σε σημεία στρατολόγησης Τζιχαντιστών

Ερώτηση  κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μετατραπούν οι παράνομοι μουσουλμανικοί θρησκευτικοί χώροι σε σημεία στρατολόγησης Τζιχαντιστών.

Όπως σημειώνει, ο κ. Βαρβιτσιώτης, «μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα μίσους Τζιχαντιστών που δέχθηκε η Γαλλία, γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα οφείλει έγκαιρα να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο ανάλογων επιθέσεων στη χώρα μας». «Η χώρα μας έχει καταστεί το κύριο πέρασμα για τους πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πιθανούς τρομοκράτες», τονίζει, «όπως αποδείχθηκε εξάλλου και με την ταυτοποίηση των 2 τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι και αποδείχθηκε ότι είχαν περάσει από τη Λέρο».

«Σημαντικός χώρος», προσθέτει ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας «για τη στρατολόγηση νέων Τζιχαντιστών θεωρούνται, σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές ασφαλείας, τα παράνομα τζαμιά και οι παράνομοι θρησκευτικοί χώροι λατρείας. Σε αυτά τα σημεία είναι πιο ανεξέλεγκτη η δράση ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών στοιχείων».

Μάλιστα επισημαίνει ότι για την αποτροπή αυτού του φαινομένου λαμβάνονται ολοένα και πιο συχνά μέτρα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει την πρόθεση να κλείσει παράνομα τζαμιά και παράνομους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας» υπογραμμίζει ο κ.

Βαρβιτσιώτης και συμπληρώνει ότι την αντίστοιχη πρόθεση για κλείσιμο παράνομων τζαμιών εκδήλωσε και ο Βέλγος Πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για τον ίδιο σκοπό.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, καταλήγοντας, παραθέτει στην ερώτηση έναν από τους πολλούς διεθνείς διαδικτυακούς ιστότοπους

(http://www.islamicfinder.org/prayerDetail.php?country=greece&city=Athens&email=&start=0&home=2015-11-30&aversion=&athan)

που διαφημίζουν παράνομους θρησκευτικούς μουσουλμανικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και ζητά να μάθει από τους Αρμόδιους Υπουργούς τι προτίθενται να κάνουν για τους χώρους και πως θα αποτρέψουν να μετατραπούν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε εκκολαπτήρια ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών στοιχείων.

(Επισυνάπτεται ολόκληρη η Επίκαιρη Ερώτηση)

 

ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΩΝ 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών

Θέμα: Κίνδυνος να μετατραπούν οι παράνομοι μουσουλμανικοί θρησκευτικοί χώροι σε σημεία στρατολόγησης Τζιχαντιστών

 Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα μίσους Τζιχαντιστών που δέχθηκε η Γαλλία, γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα οφείλει έγκαιρα να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το ενδεχόμενο ανάλογων επιθέσεων στη χώρα μας. Η χώρα μας έχει καταστεί το κύριο πέρασμα για τους πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πιθανούς τρομοκράτες, όπως αποδείχθηκε εξάλλου και με την ταυτοποίηση των 2 τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι και αποδείχθηκε ότι είχαν περάσει από τη Λέρο. Ο κίνδυνος γίνεται ακόμη πιο ορατός, αφού τρομοκράτης διαφήμιζε τον τρόπο εισόδου του στη χώρα, ενώ πολύ πρόσφατα η Ελλάδα στοχοποιήθηκε και σε χάρτη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τζιχαντιστές.

Σημαντικός χώρος για τη στρατολόγηση νέων Τζιχαντιστών θεωρούνται, σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές ασφαλείας, τα παράνομα τζαμιά και οι παράνομοι θρησκευτικοί χώροι λατρείας. Σε αυτά τα σημεία είναι πιο ανεξέλεγκτη η δράση ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών στοιχείων. Για την αποτροπή αυτού του φαινομένου λαμβάνονται ολοένα και πιο συχνά μέτρα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει την πρόθεση να κλείσει παράνομα τζαμιά και παράνομους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Την αντίστοιχη πρόθεση για κλείσιμο παράνομων τζαμιών εκδήλωσε και ο Βέλγος Πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για τον ίδιο σκοπό.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, λειτουργούν διαδικτυακοί ιστότοποι διεθνώς, όπωςhttp://www.islamicfinder.org/prayerDetail.php?country=greece&city=Athens&email=&start=0&home=2015-11-30&aversion=&athan που

διαφημίζουν παράνομους θρησκευτικούς χώρους για τους Μουσουλμάνους σε περιοχές της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι στη χώρα μας λειτουργούν πάνω από 100 τέτοιου είδους παράνομοι χώροι, με την Πολιτεία να έχει μεν νομοθετήσει για νόμιμους θρησκευτικούς χώρους, αλλά να αδυνατεί δε μέχρι σήμερα να δώσει λύση.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτώνται οι Υπουργοί

  • Τι προτίθενται να κάνουν για τους  μουσουλμανικούς θρησκευτικούς χώρους που λειτουργούν παράνομα στη χώρα μας και μπορούν να μετατραπούν σε εστίες εκκόλαψης τρομοκρατικών στοιχείων;

 

Ημερομηνία ​                                                                        Ο ερωτών βουλευτής

 

                                                                                          Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα × 1 =