ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε αυτό να επιδράσει στην αποφασιστικότητα της Αθήνας να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα, με πρώτο βέβαια το Κυπριακό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί στην Κύπρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη τη Δευτέρα, για να ενημερωθεί για το Κυπριακό, με την ελπίδα ότι μία επανενωμένη Κύπρος, «χωρίς παρωχημένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων», πλήρες μέλος της ΕΕ, «δίχως αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο», θα είναι παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πρώτη επίσκεψη εκτός Ελλάδας, μετά από την εκλογή του, δεν μπορούσε παρά να είναι επίσκεψη στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

«Οι λόγοι δεν είναι μόνον συμβολικοί και σημειολογικοί. Είναι λόγοι ουσίας. Στην Κύπρο ζει και προοδεύει ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική εθνική μας διαδρομή. Ταυτόχρονα η Κύπρος έχει γίνει θύμα μιας συνεχιζόμενης για πολλές δεκαετίες κατάφωρης αδικίας και ωμής παραβίασης του διεθνούς δικαίου, των κανόνων, των αρχών και των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Δηλαδή της παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους της από τρίτη χώρα», τόνισε στη συνέντευξη.

Επίσης, αναφέρθηκε επίσης σε μια θετική δυναμική στις συνομιλίες, εκφράζοντας την ελπίδα να διατηρηθεί και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Εδώ, μεγάλη ευθύνη έχει η Τουρκία», τόνισε. Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το Κυπριακό.

iefimerida

 

αφήστε ένα σχόλιο


τρία − = 2