ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να στέκεται σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι επιτυγχάνεται μια συμφωνία για το Brexit μετά τη σύνοδο Κορυφής. Υπήρξε, όπως είπε, ανακούφιση αλλά και θλίψη, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία από το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Οποιαδήποτε υποχώρηση στον προϋπολογισμό της ΕΕ θα οδηγήσει σε εκπτώσεις σε φιλόδοξες πολιτικές όπως τόνισε η πλειοψηφία των κρατών μελών στη Σύνοδο, είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε επίσης πως η ατζέντα της Κομισιόν για μεταναστευτική πολιτική, ασφάλεια και κλιματική αλλαγή είναι φιλόδοξη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μείωση των πόρων για τους δύο βασικούς πυλώνες, σημείωσε.

Ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης στη Συρία αποφάσισε το Συμβούλιο Κορυφής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός λαμβάνοντας υπόψη και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Σημείωσε πως μετά από επιμονή της ελληνικής πλευράς υιοθετήθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων η θέση ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ομόφωνα οι Ευρωπαίοι καταδίκασαν την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και υιοθέτησαν τις αποφάσεις των υπουργών Εξωτερικών για κυρώσεις είπε ο κ. Μητσοτάκης

αφήστε ένα σχόλιο


3 × εννέα =