Μητσοτάκης: «Εγώ δεν κάνω πίσω. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας» – «Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις»

«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας κ. Τσίπρα. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; », σημείωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του στην Βουλή κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση για τις παρακολουθήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση εντός και εκτός χώρας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει τοξικό κλίμα με αφορμή τις υποκλοπές σε αυτή τη μακρά προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι επίσημα εκτός ενισχυμένης εποπτείας μετά από 12 χρόνια» και «αφήνει πίσω τα μνημόνια και τις πλατείες του διχασμού και του λαϊκισμού σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία με έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα να βρίσκεται μπροστά μας» πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψω σε όσους καραδοκούν εντός και εκτός Ελλάδας να εκτρέψουν την χώρα από την προεία της» και σημείωσε ότι «γνωρίζω δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας» που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας που έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πει «σταράτα λόγια» και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναβιώσουν τα άλλα λιμάνια που κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Όλοι αυτοί -πρόσθεσε- ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επηρεάσουν την πολιτική σκηνή με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα».
«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας κ. Τσίπρα. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Σκεφτείτε κ. Τσίπρα εσείς που το ζητάτε αυτό; Για να κάνετε το χατήρι αυτών που δεν θέλουν Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Δεν θα φυγομαχήσω και στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε. Η κυβέρνηση δεν υποτάσσεται».

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − 5 =