Με ενισχυμένα μέτρα προστασίας άνοιξαν τα σχολεία στη Γλυφάδα

Στον ασφαλή χώρο των σχολείων τους επέστρεψαν χθες οι μαθητές της Γλυφάδας ύστερα από δίμηνη διακοπή, η οποία “υπαγορεύθηκε” από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην πόλη μας οι σχολικές μονάδες λειτουργούν με ενισχυμένα μέτρα προστασίας, ενώ οι εκπαιδευτικοί υπεβλήθησαν προχθες Κυριακή, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, σε τεστ για τον κορονοϊό, που ήταν στο σύνολό τους αρνητικά. Προσερχόμενοι το πρωί οι μαθητές θερμομετρήθηκαν με την πλέον προηγμένη μέθοδο της θερμικής κάμερας, ενώ στα θρανία τους βρήκαν από δύο μάσκες, τις οποίες ο Δήμος Γλυφάδας προμηθεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και φρόντισε να διανείμει εγκαίρως στα σχολεία.
“Με αισιοδοξία και χαμόγελα επέστρεψαν χθες τα παιδιά μας στο σχολικό περιβάλλον. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είναι ασφαλή, θερμικές πύλες είναι τοποθετημένες στις εισόδους των σχολικών μονάδων για τη θερμομέτρηση όλων όσοι εισέρχονται σε αυτές, αντισηπτικά υπάρχουν παντού, ενώ έχουμε ενισχύσει την καθαριότητα με διπλές και τριπλές βάρδιες. Είμαστε συνεχώς κοντά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για ο,τιδήποτε χρειαστεί. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Από νωρίς το πρωί βρισκόταν στα σχολεία και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τόνισε: «Με σηκωμένα τα μανίκια συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Έχουμε φροντίσει τα πάντα και όλα  χθες  πήγαν καλά. Προχωρούμε βήμα βήμα και είμαστε αισιόδοξοι».

Lia Nikitaki, John Papas και 285 ακόμη
6 σχόλια
2 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

 

Σχόλιο
Κοινοποίηση

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × = 27