Μέρκελ στους πολίτες της Γερμανίας: «Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε»

Παρόμοια παράκληση απηύθυνε κι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Ο κοροναϊός «σαρώνει» πολλές χώρες της Ευρώπης, κι ανάμεσά τους βρίσκεται η Γερμανία. Ως εκ τούτου, η Άνγκελα Μέρκελ, απηύθυνε δραματική έκκληση στους Γερμανούς πολίτες να εμβολιαστούν.

Ειδικότερα, η καγκελάριος, μέσω βίντεο podcast, κάλεσε τους συμπολίτες της να εμβολιαστούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι και άμεσα κατά του φονικού ιού, καθώς είναι το πιο ισχυρό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρόμοια παράκληση απηύθυνε κι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Ο εμβολιασμός είναι λογικός και δείχνει αλληλεγγύη, γιατί μας επιτρέπει να βγούμε καλύτερα από την πανδημία. Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο: να το ξανασκεφτείτε. Αμέτρητοι ειδικοί σε όλο τον κόσμο έχουν έγκυρες και καλά ελεγμένες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, σε όλες τις αμφιβολίες, σε όλους τους φόβους. Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να εμβολιαστούμε με καθαρή συνείδηση», σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Επίσης, η καγκελάριος αναφέρθηκε και στην «κρίσιμη κατάσταση» -όπως τη χαρακτήρισε- που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας. «Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι, οι ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες τοποθεσίες. Τα ραντεβού στα χειρουργεία ακυρώνονται. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης», ανέφερε η κυρία Μέρκελ, για να προχωρήσει σε ακόμη μια έκκληση για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα είπε: «Αγαπητοί συμπολίτες, έχουμε πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας και καταλαβαίνετε την ανησυχία μου. Καταλαβαίνω ότι πολλοί νιώθετε το ίδιο. Ας θυμηθούμε όμως: πριν από ένα χρόνο ήμασταν σε μια παρόμοια δύσκολη κατάσταση. Αλλά, εκείνη την εποχή δεν είχαμε το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό: το εμβόλιο. Τώρα είναι εκεί και πρέπει απλώς να πάμε να το κάνουμε. Σας ζητώ: συμμετέχετε κι εσείς και προσπαθήστε να πείσετε συγγενείς και φίλους. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να σώσουμε τη χώρα μας αυτόν τον χειμώνα».

αφήστε ένα σχόλιο


+ 2 = έξι