ΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

  Ο κ. Δήμαρχος έσπευσε να κοινοποιήσει σε χρόνο ρεκόρ στα ΜΜΕ την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία καταργούνται τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Δεν εξήγησε όμως γιατί – παρά τη δική μας πρόταση – περιόρισε μόνο σε αυτούς την απόφαση κατάργησης των δημοτικών τελών. Μόνο αυτοί οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη κ. Δήμαρχε;

Το ψηφίσαμε και εμείς ως ένα θετικό πρώτο βήμα για ανακούφιση συμπολιτών μας. Όμως, όπως τόνισε ο επί κεφαλής της δημοτικής μας κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Τάσος Ταστάνης, είναι λειψό και κουτσουρεμένο. Γιατί αφήνει απέξω σημαντικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μονογονεϊκές και οι τρίτεκνες οικογένειες, που πολλοί από αυτούς έχουν και περισσότερη ανάγκη.

Επισημάναμε επίσης και την αδυναμία της πρότασης με τον ορισμό υψηλού εισοδηματικού κριτηρίου. Δεν θεωρούμε ότι μια πολύτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 60.000 € δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δημοτικά τέλη. Προτείναμε λοιπόν να περιορισθεί το πλαφόν του ετήσιου εισοδήματος στα 40.000 και να προστεθούν στους ωφελούμενους και οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μονογονεϊκές και οι τρίτεκνες οικογένειες που και πολύ μικρότερο έως ελάχιστο εισόδημα έχουν και πολύ μεγαλύτερες ανάγκες.

Τονίσαμε στον κ. Δήμαρχο, ότι το κοινωνικό πρόσωπο ενός Δήμου πρέπει να αφορά όλες τις κατηγορίες των πληττόμενων συμπολιτών μας, δίχως διαχωρισμούς και με δίκαια και όχι εξωπραγματικά εισοδηματικά κριτήρια. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή πρέπει να καταδικάζει τις πολιτικές που δημιούργησαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε ευρύτατες μάζες πολιτών και να καταγγέλλει τις κυβερνήσεις που μας έφεραν σε τέτοιο χάλι, ώστε να απαιτούνται μέτρα ανακούφισης και αλληλεγγύης για ευρεία κλίμακα συμπολιτών μας.

Ο κ. Δήμαρχος δεν ψέλλισε κουβέντα για τις ευθύνες αυτές και παρέπεμψε την ικανοποίηση της πρότασής μας μελλοντικά – που ελπίζουμε να μην είναι οι «Ελληνικές Καλένδες».

 Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θα επαναφέρει σύντομα την πρότασή της για την άμεση επέκταση του μέτρου της κατάργησης των δημοτικών τελών και στους μακροχρόνια άνεργους και στις μονογονεϊκές και τρίτεκνες οικογένειες.

Επίσης σύντομα οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα φέρουν στο Δ.Σ. την ολοκληρωμένη προεκλογική μας πρόταση για την:

  • Άμεση κατάργηση του τέλους πρασίνου που πληρώνουμε μόνο στη Γλυφάδα από όλη την Αττική, που σημαίνει που σημαίνει μείωση κατά 20% στα δημοτικά τέλη για όλους τους δημότες.
  • Μείωση έως 20% στα ανταποδοτικά τέλη με την υλοποίηση σύγχρονου προγράμματος αυξημένης ανακύκλωσης και καταπολέμηση της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης.

Γλυφάδα 16 Οκτωβρίου 2014

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα + = 16