Κύκλωμα εκβίαζε συγγενείς ασθενών που έπρεπε να νοσηλευτούν στο εξωτερικό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Μέλη κυκλώματος που εκβίαζε συγγενείς ασθενών οι οποίοι χρειάζονταν νοσηλεία σε χώρες του εξωτερικού, έπεσαν στα χέρια των αρχών. Ζητούσαν χρήματα για να επιτευχθεί η έγκριση των δαπανών για τη μεταφορά και τη νοσηλεία τους.

Η δράση των εκβιαστών αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία των συγγενών ενός 28χρονου που τους τελευταίους 11 μήνες είναι σε κώμα και είχαν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στη θεραπεία του σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Καθώς ο καιρός περνούσε και ο ΕΟΠΥΥ δεν ενέκρινε τη μεταφορά, σύμφωνα με το Μega, δύο φυσιοθεραπευτές συνεργάτες του κέντρου -ένας Έλληνας κι ένας Ιταλός- πλησίασαν τους συγγενείς και τους ζήτησαν 12.000 ευρώ για να προωθήσουν την υπόθεση. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με άνθρωπο που είχαν μέσα στην αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ!

Οι δύο φυσιοθεραπευτές ζητούσαν από τους συγγενείς του ασθενούς 9.000 ευρώ “στο χέρι” και τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ όταν το παιδί τους μεταφερόταν τελικά στο κέντρο της Γερμανίας.

Οι συγγενείς απευθύνθηκαν στην υφυπουργό Υγείας, η οποία ενημέρωσε αμέσως τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κι αυτός με τη σειρά του τους αδιάφθορους της αστυνομίας.

Τα δύο μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν την ώρα που έπαιρναν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ στο μικροσκόπιο μπαινουν και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ για ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με το κύκλωμα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει απ’ όλες τις υπηρεσίες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την εξέταση των πειθαρχικών υποθέσεων και την απομάκρυνση των υπαλλήλων που δεν πρέπει να είναι στο Δημόσιο.

Τα φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο ενίσχυε η ατιμωρησία που βασίλευε επί χρόνια. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε είναι η αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΠ ΟΤΑ, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ότι επί 1,5 χρονο δεν συνεδρίαζε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

ΔΙΩΞΗ

Τις τελευταίες μέρες τέθηκαν σε αργία 20 υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων, ανάμεσά τους 2 εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και 2 στις τεχνικές υπηρεσίες που κατηγορούνται για χρηματισμό και παθητική δωροδοκία, ενώ οι υπόλοιποι ελέγχονται για παράβαση καθήκοντος, αλλά και παραπτώματα όπως αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία.

Ένας υπάλληλος απολύθηκε και άλλοι τέσσερις τέθηκαν σε αργία και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line

αφήστε ένα σχόλιο


1 + = τρία