ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ… ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!

Όταν μιλάμε για ηθικές  αξίες και αρχές θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κι  όχι μόνο  να το φωνάζουμε να μας ακούσουν γιατί όσο περισσότερο φωνάζει κάποιος για την εντιμότητα του τόσο πιο λαμόγιο είναι,

κι όταν είσαι  παντελονάτος και λογοτιμήτης δεν θα πρέπει μόνο να το λες αλλά και να  μπορείς να το υποστηρίζεις κι αν χρειαστεί να το αποδείξεις.

Ας μας πει λοιπόν ο κ.  Τζούβελης που δηλώνει απανταχού «πεντακαθαρίδης» και πιστός στις αρχές και τις αξίες του, ποιος «αξιότιμος» καθώς πρέπει «κύριος» από την την  Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας χωρίς διαγωνισμό και σύμβαση, φέρεται ότι ανέθεσε στην εταιρεία «ΠΕΡ.ΜΕ. Α.Ε.» να εκτελέσει για λογαριασμό του εργασίες μεταφοράς απορριμμάτων και αποβλήτων προς και από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων?  Εξ όσων γνωρίζουμε το 2009 Αντιδήμαρχος καθαριότητας  ήταν ο Γιάννης Τζούβελης.

Έδινε λοιπόν αυτός τις προφορικές εντολές  προκειμένου να γίνονται ΟΛΑ  στη «ζούλα» με αποτέλεσμα να ζημιωθεί σήμερα ο Δήμος της Γλυφάδας με το εξωφρενικό ποσό μεγαλύτερο των 1.350.000€?  

Μπορεί μήπως να μας απαντήσει ο κ. Τζούβελης πως και γιατί γινόντουσαν όλα… στα «κρυφά»?  

Αυτές είναι κ. Τζούβελη οι αρχές και οι αξίες σας?

Με ποια μούτρα και με ποιο ηθικό ανάστημα μπορεί ο  κ. Τζούβελης να  μας παραδίδει σήμερα μαθήματα ηθικής  και εντιμότητας ?   

Έτσι είναι οι παντελονάτοι?     Έτσι είναι οι λογοτιμήτες?  

Ο κ. Τζούβελης όταν λέει  ότι πολιτεύεσαι 12 χρόνια με εντιμότητα και  μιλά για αυταρχική νοοτροπία και ασυδοσία και αφήνει υπονοούμενα εναντίον του καλύτερου Δημάρχου που πέρασε ποτέ από την Γλυφάδα του Γιώργου Παπανικολάου  θα πρέπει να είναι πολύ – πολύ  προσεκτικός γιατί κινδυνεύει από παντελονάτος που λέει ότι είναι, να γίνει ρόμπα.

Ας δούνε οι πολίτες για να καταλάβουν ποιοι υποδύονται τους ιεραπόστολους της εντιμότητας και της διαφάνειας και  ποιοι κάνουν λόγο για ηθικές αξίες και αξιοπρέπεια, την στιγμή που οι ίδιοι κολυμπούν στα λασπόνερα.

Δείτε το«έργο» του κ. Τζούβελη!!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

σχετικά με την αξίωση της εταιρείας ΠΕΡ.ΜΕ. Α.Ε. σε βάρος του Δήμου μας που υπερβαίνει κατά κεφάλαιο τόκους τα 1.350.000 €

 

            Με την υπ’ αριθμ. 224/2018 οριστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επιδόθηκε στον Δήμο μας την 07.09.2018, έγινε πρωτόδικα δεκτή η αγωγή που άσκησε κατά του Δήμου μας η εταιρεία με την επωνυμία «Περιβαλλοντική Μεταφορική Α.Ε.» (ΠΕΡ.ΜΕ. Α.Ε.) και επιδικάστηκε υπέρ της (και υπέρ της εταιρείας «W.A.T.T. Α.Ε.», που άσκησε κύρια παρέμβαση), το ποσό των 916.750,82 € και τόκος υπερημερίας μεγαλύτερος των 420.000 €. Συνολικά δηλαδή ο Δήμος μας καλείται να καταβάλει στις αντιδίκους εταιρείες ποσό μεγαλύτερο των 1.350.000 € για την πραγματοποίηση ενός έργου, το οποίο φέρεται ότι τελέστηκε πριν 10 χρόνια, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός και χωρίς να καταρτιστεί σύμβαση ή να γίνει έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για ένα έργο «φάντασμα», για το οποίο οι υπηρεσίες του Δήμου μας δεν γνωρίζουν αν, πότε και πώς εκτελέστηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο Δήμος Γλυφάδας από την 01.01.2009 έως και την 13.10.2009, με προφορικές εντολές αιρετών και υπηρεσιακών εκπροσώπων του, υπηρετούντων τότε στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας, χωρίς διαγωνισμό και σύμβαση, φέρεται ότι ανέθεσε στην εταιρεία «ΠΕΡ.ΜΕ. Α.Ε.» να εκτελέσει για λογαριασμό του εργασίες μεταφοράς απορριμμάτων και αποβλήτων προς και από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Την εκτέλεση των εργασιών φαίνεται ότι θεωρούσαν οι ίδιοι οι τότε εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, χωρίς να είναι αρμόδιοι να κάνουν αυτό, καθότι δεν είχε προηγηθεί η κατάρτιση σύμβασης. Ο Δήμος Γλυφάδας επισήμως δεν γνώριζε ότι το έργο εκτελείται και οι αρμόδιες επιτροπές δεν έλεγχαν την ορθή εκτέλεσή του. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η «ΠΕΡ.ΜΕ. Α.Ε.» εμφάνισε με εξώδικο χρηματική αξίωση ύψους 916.750,82 €, την οποία, όμως, δεν εισέπραξε, αφού δεν είχε προηγηθεί νόμιμη διαδικασία σύναψης σύμβασης. Γι’ αυτό κατέφυγε στα Δικαστήρια εμφανίζοντας έγγραφα που της χορήγησαν τότε εκπρόσωποι του Δήμου μας, τα οποία σήμερα δεν βρίσκονται στην κατοχή του Δήμου. Με αυτά πέτυχε την έκδοση απόφασης που της επιδικάζει ως κεφάλαιο το ποσό των 916.750,82 € και τόκους μεγαλύτερους των 420.000 €.

Ενόψει, λοιπόν, του ότι ο Δήμος μας καλείται να καταβάλει ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, το οποίο θα επιβαρύνει βαρύτατα τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς του και θα στερήσει κρίσιμης σημασίας πόρους από την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, την κοινωνική μέριμνα κ.α., το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας με το παρόν ψήφισμά του δηλώνει ότι:

  • Αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την οφειλή έναντι της ΠΕΡ.ΜΕ. Α.Ε.
  • Θα προβεί στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, παρέχοντας κάθε συνδρομή στον νομικό του παραστάτη προς απόρριψη της αγωγής της στο δεύτερο βαθμό.
  • Σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό θα διερευνήσει άμεσα την ύπαρξη ευθυνών αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων που ενεπλάκησαν στην προφορική ανάθεση του έργου, αλλά και στον έλεγχο της εκτέλεσης αυτού, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την πιθανή επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου με 1.350.000 €.
  • Στην περίπτωση που κληθεί να καταβάλει στις αντιδίκους το επιδικασθέν ποσό, θα απευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό αυτού (τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων) στους υπευθύνους.

Η υπόθεση της προφορικής ανάθεσης έργου έναντι ενός υπέρογκου ποσού στην εταιρεία «ΠΕΡ. ΜΕ. Α.Ε.» εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα και θα διερευνηθεί σε βάθος, ώστε όλοι να μπορούμε να δώσουμε λόγο στους δημότες αναφορικά με τη διαχείριση των χρημάτων τους.

αφήστε ένα σχόλιο


6 + εννέα =