Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση ‘’αυτοκτονούν’’ υπέρ της Χρυσής Αυγής!

Γράφει

ο Δημήτρης Καραπάνος

Σε ακραία επικίνδυνη, εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα μας σε όλους τους τομείς με δραματική κορύφωση στον τομέα της Οικονομίας. Η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται προ τραγικών
αδιεξόδων σε σημείο να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να καταρρεύσει. Πειστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και στο βαθμό που είναι αξιόπιστες, δεν φαίνεται από κανένα κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε μία καταπληκτική δυναμική ανόδου των ποσοστών του στην κοινωνία η οποία αρχίζει να ξεφουσκώνει από την φανερή πλέον εσωτερική ιδεολογική διαμάχη των διαφόρων κομματικών τάσεων μεταξύ των, αλλά και των νεοεισελθόντων πρώην κρατικοδίαιτων φθαρμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που νόθευσαν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και φρενάρισαν την δυναμική του ως νέου και άφθαρτου κόμματος στην κοινωνία. Παράλληλα η προοπτική κατάληψης της εξουσίας που τους ‘’κάθισε στο πιάτο’’ νωρίς δημιούργησε στο ΣΥΡΙΖΑ ένα είδος ‘’κυβερνητικού βέρτικο’’. Ενός ιλίγγου πολιτικής αυτοκαθήλωσης που ενισχύεται από την ανυπαρξία αξιόπιστου και ρεαλιστικού κυβερνητικού προγράμματος, η οποία επιτείνεται από την σύγχυση των αντιφατικών δηλώσεων της πολυγλωσσίας των στελεχών του, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής κ. Τσίπρα.

Την τάση αυτή αυτοκαθήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ έξυπνα η τρικομματική κυβέρνηση την υποδαυλίζει και ενισχύει, χρεώνοντας δίκαια ή άδικα στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα, και δευτερευόντως στην Χρυσή Αυγή, κάθε βίαιη και αντιδημοκρατική ενέργεια εκφοβίζοντας έτσι τον μέσο Έλληνα και αποτρέποντας τον, να στηρίξει αυτά τα δύο ‘’ακραία κόμματα’’, κατά την κυβερνητική φρασεολογία. Όπως φαίνεται πάλι από τις δημοσκοπήσεις, αυτή η κυβερνητική τακτική και προπαγάνδα πέτυχε απολύτως τον στόχο της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και ανέκοψε την άνοδο των ποσοστών του, αλλά απέτυχε πλήρως απέναντι στην Χρυσή Αυγή, η οποία βάλλεται από όλα τα κόμματα ως νεοναζιστικό κόμμα.

Οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες αυτοχαρακτηρίζονται ασυμβίβαστοι και ανυπότακτοι πατριώτες Εθνικιστές. Μιμούνται φανερά και δεν το κρύβουν, τους Ναζιστές στον στρατιωτικό τρόπο οργάνωσης και πειθαρχίας του κόμματος και των οπαδών τους. Ολέθρια και αντιδημοκρατικά η κυβέρνηση με συμπράττοντα όλα τα κόμματα αποκλείουν την Χρυσή Αυγή από τις τηλεοπτικές πολιτικές συζητήσεις στα πάνελ των κρατικών και των μεγάλων καναλιών. Προφανώς γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα πετύχουν την κοινοβουλευτική της εξαφάνιση και την συρρίκνωση των ποσοστών της στην Κοινωνία. Μέγα λάθος όλων των κομμάτων, διότι παίζουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής με τους δικούς της Αντιδημοκρατικούς όρους, γι’ αυτό και δεν πείθουν τον κόσμο όπως αποδεικνύεται στις δημοσκοπήσεις, όπου η Χρυσή Αυγή καλπάζει σε ποσοστά και είναι σταθερά με μεγάλη διαφορά τρίτο κόμμα, με δυναμικές τάσεις προσέγγισης και κατάληψης της δεύτερης θέσης ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Πέθανε ο οπαδός, ζήτω ο πολίτης

Όλα σχεδόν τα κόμματα αποδεικνύονται ως μη γνωρίζοντα την ψυχολογία του σημερινού Έλληνα, ο οποίος πλέον είναι καχύποπτος έως εχθρικός, απέναντι στα επί χρόνια υφιστάμενα κόμματα. Έπαψε πλέον να είναι οπαδός και να ξεχύνεται στους δρόμους με πλαστικές σημαίες, καταπίνοντας αμάσητες τις διακηρύξεις των. Άρχισε να κοσκινίζει τα όσα του λένε, να ψάχνει και να ψάχνεται, διαμορφώνοντας την δική του άποψη και όχι , ότι του σερβίρει το κόμμα της άλλοτε προτίμησης του! Τώρα δεν είναι δεδομένος και άκριτος οπαδός για κανένα! Να και ένα καλό αναβάθμισης της ποιότητας και της υγείας της Δημοκρατίας που μας προέκυψε ως θετική επίπτωση της κρίσης που διερχόμεθα, στην συμπεριφορά μας ως πολιτών απέναντι στα κόμματα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης μας.

Γιατί και πως ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή

Κυβέρνηση και κόμματα της Αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί αυτή την αλλαγή ψυχολογίας των πολιτών. Μένουν στην αλαζονεία του χθες, χειραγώγησης του εκλογικού σώματος με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πλειστηριασμούς διακηρύξεων και δημοκρατικότητας, σε προκάτ σκηνοθετημένες αντιπαραθέσεις με υπόγεια συμφωνημένες κατανομές ρόλων των παικτών του συστήματος νομής και εναλλαγής της εξουσίας στους εκλεκτούς της και τις πανίσχυρες φατρίες που τα περιστοιχίζουν. Φατρίες όπως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ο κομματικός συνδικαλισμός, ο ομογάλακτος πατερναλισμός της κομματικοποιημένης Αυτοδιοίκησης, εξίσου διεφθαρμένης με την κομματοκρατία της φαύλης κεντρικής Διοίκησης, που όλα αυτά μαζί, μας οδήγησαν στο απεχθές σήμερα.

Όμως όλα αυτά δεν έχουν το σθένος τα κόμματα να τα αποκηρύξουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους για το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα επανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης από τον λαό. Όσο η κυβέρνηση και τα κόμματα συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς και όσο δεν βρίσκουν κοινούς τόπους επικοινωνίας και συμφωνίας μέτρων και πολιτικών αντιμετώπισης της σημερινής πολύπλευρης κρίσης, το καθένα κόμμα χωριστά και όλα μαζί θα αυτοκτονούν! Ταυτόχρονα ο κόσμος αηδιασμένος και απογοητευμένος που δεν βρίσκει λύση ούτε στα απλά καθημερινά του προβλήματα θα γοητεύεται από την προσφερόμενη άμεση συμπαράσταση τον λαϊκισμό και την πατριδοκάπηλη ρητορεία της Χρυσής Αυγής, η οποία έφθασε θρασύτατα να υποκαθιστά το κράτος σε ζητήματα στοιχειώδους κοινωνικής προστασίας, ασφάλειας και σίτισης λιμοκτονούντων, αλλά μόνο σε όσους διαθέτουν Ελληνική ταυτότητα! Όσο τα άλλα κόμματα προσπαθούν με αντιδημοκρατικά μέσα να καταπολεμήσουν την Χρυσή Αυγή, χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να είναι πιο κοντά συμπάσχοντα με τον λαό, όπως έξυπνα και λαϊκιστικά πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, τόσο τα ποσοστά των κομμάτων θα συρρικνώνονται και η Χρυσή Αυγή θα εδραιώνεται δυναμικά στην λαϊκή συνείδηση ως πολιτική δύναμη, τιμωρός και εξολοθρευτής ενός φαύλου και αμετανόητου πολιτικού συστήματος, το οποίο παρά τις πασίδηλες και ομολογημένες από όλους αμαρτίες του, δεν βρίσκει την δύναμη αυτοκάθαρσης του! Αντίθετα παλεύει με νύχια και δόντια να κουκουλωθούν όλα τα σκάνδαλα και κανένας να μην πάει φυλακή. Δέστε πως μεθοδεύουν να κλείσουν το σκάνδαλο με τις λίστες

. Μελέτησα επισταμένως όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις συνέκρινα με τις προηγούμενες προ και μετά τις εκλογές. Αποδεικνύεται ότι από ολέθρια σφάλματα των τελευταίων κυβερνήσεων και όλων των υπολοίπων κομμάτων, η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που έχει μονίμως ανοδική πορεία αύξησης των ποσοστών της! Έχει εισροές από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Απορρόφησε πλήρως τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και έχει γίνει η μεγαλύτερη δεξαμενή υποδοχής της ψήφου καταδίκης ή διαμαρτυρίας προς τα άλλα κόμματα. Ήδη στις νέες ηλικίες στις οποίες η ανεργία ξεπέρασε το 60%, η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη δύναμη! Οι εκλεγμένοι βουλευτές της, όπως αποδείχτηκε στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις των στερούνται κοινοβουλευτικών ικανοτήτων και είναι εντελώς ανίκανοι να αντεπεξέλθουν επιτυχώς σε δημοκρατικό διάλογο πολιτικών αντιπαραθέσεων, με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα. Αυτή η τεράστια βασική αδυναμία θα μπορούσε να απομυθοποιήσει την Χρυσή Αυγή στα μάτια του κόσμου. Όμως ηλιθίως φρόντισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα να την αποκρύψουν αποκλείοντας την από τα τηλεοπτικά πάνελ! Παράλληλα δίδουν το δικαίωμα στη Χρυσή Αυγή να φορά το ‘’φωτοστέφανο’’ του αδικημένου και κατατρεγμένου από τα άλλα κόμματα στις λαϊκές συγκεντρώσεις που διοργανώνει με άψογο στρατιωτικό συντονισμό και να βγαίνει έτσι ψηφοθηρικά διπλά κερδισμένη! Κατατρεγμένος και εξαπατημένος όμως από τα κατεστημένα κόμματα, αισθάνεται σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Γι’ αυτό η οξεία ρητορική όλων των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν πείθει, αλλά φέρνει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δημιουργεί συνθήκες συναισθηματικής προσέγγισης Χρυσής Αυγής και λαϊκών μαζών προς δημιουργία κοινού μετώπου κατατρεγμένων για την αντιμετώπιση των κοινών εξουσιαστών τους! Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής, προσφορά των ηλιθίως ενεργούντων άλλων κομμάτων. Επιβεβαιώνεται από την απέναντι όχθη, αυτό που είχε πει κάποτε ο Λένιν «Οι αστοί θα μας δώσουν μόνοι τους το σχοινί για να τους κρεμάσουμε». Οι ψήφοι που εισπράττει σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ψήφοι αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και καταδίκης του αμετανόητου και αλαζονικού πολιτικού συστήματος. Αν εξακολουθήσει στην ίδια πορεία, μεθοδεύσεις, αλλά και τακτική απέναντι στην Χρυσή Αυγή αργά ή γρήγορα θα την καταστήσει κυρίαρχο και καταλύτη των εξελίξεων. Μοιραία όλο το σύστημα και τα υποσυστήματα στήριξης του θα καταρρεύσουν. Είναι γνωστό από την φυσική και ισχύει και στην πολιτική. Καταστάσεις κενού δεν νοούνται, είναι βραχύβιες και πάντοτε το κενό έρχεται κάτι ή κάποιος και το καλύπτει. Από όλα αυτά επιβεβαιώνεται ασφαλώς ο τίτλος του παρόντος για την μέχρι τώρα αυτοκτονική πορεία της κυβέρνησης και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ελάχιστα χρονικά περιθώρια έχουν να αποτρέψουν την προδιαγεγραμμένη μοιραία πορεία των για την Πατρίδα και την Δημοκρατία. Πατρίδα και Δημοκρατία σήμερα κινδυνεύουν εξίσου θανάσιμα, όσο ποτέ άλλοτε. Ο θεός ας βάλλει το χέρι του.

‘’Τρώνε’’ το δίδυμο Πεπόνη – Μουζακίτη;

Μέσα στην σημερινή και γενικευμένη σαπίλα του Δημόσιου Βίου της Χώρας, δύο άνθρωποι χαίρουν γενικής εκτίμησης και έχουν καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου. Είναι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί για την δίωξη του Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Παρά τον κρυφό και φανερό πόλεμο που δέχονται και τις αντίξοες συνθήκες και ανεπαρκή διαθέσιμα μέσα, εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους και εκπέμπουν ένα αίσθημα αποτελεσματικής διερεύνησης και απονομής του Δικαίου. Σε αυτούς τους δύο ανθρώπους, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του όλος ο Ελληνικός λαός ότι τελικά κάποιοι μεγαλόσχημοι που εγκλημάτησαν βαρύτατα και διαφεύγουν, τελικά θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, όσο και αν προστατεύονται από ισχυρά κέντρα και μηχανισμούς εξουσίας και παραεξουσιών. Τελευταία με ψιθύρους, σκόπιμες διαρροές, ύπουλες κυβερνητικές ενέργειες ή παραλείψεις, φτιάχνουν το κλίμα μέχρι τέλος Μαρτίου να τους αποκεφαλίσουν από την Εισαγγελία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος! Ψάχνουν κάποιο ‘’άλλοθι’’ στην Κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν την καρατόμηση των δύο Εισαγγελέων.

Η καλά ενημερωμένη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, στο φύλλο της 17-2-2013 έριξε την γνωστή συνηθισμένη ιδέα: Τάχα δεν τους θέλει η Τρόικα. Έχει ‘’δυσφορήσει’’ εναντίον τους διότι παρέπεμψαν για κακούργημα τον κ. Γεωργίου, τον διορισμένο από τον Παπακωνσταντίνου με υπόδειξη της Τρόικα, ως επικεφαλής και ανεξέλεγκτο να κάνει ότι θέλει, με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Και αυτός τα ‘’μαγείρεψε’’ όπως ήθελαν αυτοί που τον προώθησαν για να μπούμε ‘’σούμπητοι’’ στο Δ.Ν.Τ. Γι’ αυτό το μαγείρεμα τον παρέπεμψαν για κακούργημα προ μηνός, οι πιστοί στον όρκο τους κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Παραδόξως (αλλά ευεξήγητα) ο κ. Γεωργίου παραμένει στην θέση του! Η κυβέρνηση δεν τον έστειλε στο σπίτι του, όπως προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, απαξιώνοντας έτσι το κύρος της Δικαιοσύνης και εμμέσως των δύο Δικαστών! Γιατί άραγε; Μήπως η παράλειψη αυτή εντάσσεται στο σενάριο απομάκρυνσης των δύο ακέραιων δικαστών; Αν τελικά αποτολμήσουν την καρατόμηση των δύο Δικαστών τίποτε πλέον δεν θα τους σώσει. Θα ακολουθήσει και η δική τους πολιτική καρατόμηση. Να είναι σίγουροι γι αυτό, όποιοι το αποτολμήσουν.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + = 15