ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

Αναλυτικά η ομιλία του Φώτη Κουβέλη σε ανοιχτή συγκέντρωση στο “σινέ Κεραμεικός”

Θετικό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης αλλά και επιβεβαίωση της βασικής επιλογής να στηρίξει και να συμμετάσχει σε αυτήν έκανε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο «σινέ Κεραμεικός».

Παράλληλα, πρότεινε έναν «οδικό χάρτη» για έξοδο της Ελλάδας από τη κρίση και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο νέων μέτρων.

Κατέκτησε σαφές ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν, ενώ απέρριψε την ιδέα για νέα προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ζητώντας να αρχίσει η υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα τρία κόμματα εντός της τετραετίας.

Αναφερόμενος στην αναχώρηση της τρόικας χωρίς να υπάρξει τελικά συμφωνία, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αναγκαία.

Επανέλαβε τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των οφειλών, επανεξέταση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, μη παράταση του «χαρατσιού» μέσω ΔΕΗ.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη στήριξή του στο σχέδιο κινητικότητας στο Δημόσιο και τις προσπάθειες του Αντώνη Μανιτάκη, αναφέρθηκε στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις ιδεοληπτικές εμμονές της στην λιτότητα και τάχθηκε υπέρ των κινήσεων των προοδευτικών και σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη για την αλλαγή αυτής της πολιτικής και την έναρξη της ανάπτυξης.

Απάντησε στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη ΔΗΜΑΡ όσο και στην κυβέρνηση σε αυστηρό τόνο λέγοντας. «Σε μια εποχή συγχύσεων, πολλοί ψαρεύουν στα θολά νερά. Θολά νερά, βρώμικα ψάρια, λέει ο λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια τροφοδοτεί την ένταση, επιδιώκει την πόλωση και διατηρεί μια ισοπεδωτική πολεμική στο λόγο του και από την άλλη επιχειρεί να εμφανιστεί ως κυβερνητική δύναμη. Από τη μια επαναλαμβάνει την πρόταση μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και από την άλλη μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.»

Αναφερόμενος και πάλι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κοινή κάθοδο στις εκλογές, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του: «προωθεί μια σύγκλιση από τα πάνω όχι ως όραμα που κινητοποιεί αλλά ως επιβαλλόμενη «βούληση».

Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση μιας στρατηγικής συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτουν πολιτικές και καθεστηκυίες πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.

«Η συμμαχία αυτή θα οικοδομείται μέσα στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα. Δεν θα γίνει ούτε με κινήσεις Κορυφής, ούτε με συγκολλήσεις. Πολύ περισσότερο δε θα γίνει με φιλολογία προφορική ή γραπτή» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

αφήστε ένα σχόλιο


× 4 = τριάντα έξι