Κοροναϊός: Έρχεται το τέλος των εμβολίων – Ποια χώρα σταματά τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, στο 61,6% του πληθυσμού έχει χορηγηθεί και η ενισχυτική δόση του εμβολίου

Σε αναστολή του εμβολιαστικού προγράμματος προχώρησε η Δανέζικη Αρχή Υγείας,  καθώς υποστηρίζει ότι η πανδημία του κοροναϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο».

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα κατάργησε όλα τα μέτρα κατά του κοροναϊού ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 81% του πληθυσμού έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του φονικού ιού, ενώ στο 61,6% έχει χορηγηθεί και η τρίτη, ενισχυτική δόση.

«Ολοκληρώνουμε σταδιακά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού μας ενάντια στην COVID-19», ανέφερε η επικεφαλής του τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών της Δανίας, Bolette Soborg, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «AFP».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι προσκλήσεις για εμβολιασμό θα σταματήσουν στις 15 Μαΐου και θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι.

«Πριν την επανέναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, θα προηγηθεί μια ενδελεχής εκτίμηση από επαγγελματίες σχετικά με το ποιος και πότε πρέπει να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», υπογράμμισε η Soborg.

Η απόφαση αυτή έρχεται, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του Αμερικανικού Συστήματος Υγείας Άντονι Φάουτσι, ότι οι ΗΠΑ «βρίσκονται εκτός της πανδημικής φάσης».

Την ίδια στιγμή, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό του σχεδόν στο ένα δεύτερο, με το μπάτζετ της Βρετανίας για τον κοροναϊό για το τρέχον έτος, να έχει μειωθεί σχεδόν κατά 90% σε σχέση με το 2021.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 4 = πέντε