Κοντογεώργης: Δεν θα παρακρατείται από την σύνταξη ή τον μισθό το πρόστιμο των 100 ευρώ

«Απομένουν πάνω από 500.000 πολίτες, άνω των 60 ετών, που πρέπει να εμβολιαστούν»

Δίκαιη και σωστή απόφαση χαρακτήρισε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «απομένουν πάνω από 500.000 πολίτες, άνω των 60 ετών, που πρέπει να εμβολιαστούν, με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Η στόχευση είναι στους ανθρώπους άνω των 60 ετών, καθώς αυτό το όριο προσδιορίζει και την αναλογικότητα του μέτρου, καθώς αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», είπε και τόνισε πως «υπεύθυνα ο Πρωθυπουργός έφερε την πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Βουλή».

Κλείστηκαν 25.000 ραντεβού για πρώτη δόση από άτομα άνω των 60 ετών

«Η δραστηριότητα στον προγραμματισμό ραντεβού δείχνει ότι το μέτρο είναι κατάλληλο. Μπορεί να προκαλεί μια δυσθυμία, αλλά ενόψει των Χριστουγέννων οι πολίτες αυτοί θα κάνουν το καλύτερο δώρο της ζωής τους», σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης, και ενημέρωσε ότι από την ανακοίνωση του νέου μέτρου, που επισείει και πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, μέσα σε 48 ώρες δηλαδή, είχαν οριστεί 25.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση εμβολίου για άτομα άνω των 60 ετών».

Δεν θα παρακρατείται από σύνταξη ή μισθό

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντογεώργης, «δεν θα γίνεται παρακράτηση από την σύνταξη ή τον μισθό του ανεμβολίαστου το ποσό των 100 ευρώ ανά μήνα, αλλά θα υπάρχει βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, που θα πηγαίνει στην Εφορία. Δεν θα αφαιρείται από τον μισθό ή την σύνταξη πριν καταβληθούν».

«Τα μέτρα επιβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες. Τον προηγούμενο μήνα ο υπ. Υγείας παρουσίασε ένα πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους, που με βάση τα δεδομένα τότε έπρεπε να ληφθεί, το οποίο αποδίδει» είπε ο κ. Κοντογεώργης. «Ο πρωθυπουργός έχει πάρει όχι μόνο δύσκολες αποφάσεις, αλλά και αποφάσεις που ανοίγουν δρόμους», συμπλήρωσε.

αφήστε ένα σχόλιο


7 + οκτώ =