Κι όπως θα παίρνω τις στροφές εσύ αν θέλεις κοίταζε με, Τα μάτια σου δυο μαχαιριές και εκεί επάνω στο χορό αποτελείωσε με: Βάνα Μπάρμπα Στις εκλογές θα ψηφίσω ΝΔ

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν θα ήθελε να είναι υποψήφια βουλετής

Η ηθοποιός, Βάνα Μπάρμπα

, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

H ηθοποιός αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Παύλου Χαϊκάλη για τον Ηλία Μίχο και την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα.

Η Βάνα Μπάρμπα αποκάλυψε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν θα ήθελε να είναι υποψήφια βουλετής. 

«Δεν έχω ανάγκη να ζητώ ανταλλάγματα, «βάλτε με στο ψηφοδέλτιο να με ψηφίσει ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1, η ηθοποιός.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Κατ’ αρχάς δεν μας άκουσε ποτέ. Δεν πάω σαν ένα παραπονεμένο παιδί που κάποιος δεν με είδε και δεν μιλήσαμε αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγένεια της και το ήθος της. Δυο φορές είχα μιλήσει σε εκπομπές που είχαμε βγει κι είχαμε πει για το ΠΑΣΟΚ, την επομένη στιγμή μας είχε πάρει τηλέφωνο σαν γυναίκα, σαν αρχηγός. Έμενα με στενοχωρεί το ότι δεν μας βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έβλεπε ανθρώπους που ίσως να ήταν και χρήσιμοι».

Η συνέντευξη της Βάνας Μπάρμπα στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Χαϊκάλη για τον κ. Μίχο της υπόθεσης της 12χρονης

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Καμία φορά οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν σημαίνει ότι είναι και πάντα σταθεροί σαν προσωπικότητες, υπάρχουν και τα πάνω και τα κάτω. Αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία, είναι τραγικό σίγουρα. Κατανοώ ότι ίσως δεν είναι σε μια καλή φάση ψυχολογικά ο ίδιος αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για προσωπικότητες τεράτων και να λέμε ότι είναι ο Κρόνος! Νομίζω ότι είναι από όλους κατακριτέο. Κρίμα για τον Παύλο γιατί ο Παύλος είναι ένας άνθρωπος τόσο χαρισματικός, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και κωμικός κι αυτό μας δυσαρεστεί όλους.

Με αφορμή τη συνάντησή της με τον κ. Μητσοτάκη

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Δεν είναι όλα μόνο πολιτική. Είμαστε πολιτικά όντα αλλά δεν είναι τα πάντα το κόμμα, η ψηφοθηρία και το τι γίνεται, υπάρχουν και κάποια αλλά πράγματα που είναι πιο απλοϊκά. Εμένα τα τελευταία χρόνια μου έχει γεννηθεί η ανάγκη να υπάρχει μια εξωστρέφεια στο κομμάτι του πολιτισμού. Δηλαδή τι εννοώ, δεν μπορεί να είμαστε μεταξύ μας εδώ και να έχουμε δέκα φεστιβάλ και να ανακυκλώνουμε σπουδαίους καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, χορευτές, ηθοποιούς και να πηγαίνουμε στο φεστιβάλ Νικαίας, το μεταξύ μας τα οποία είναι όλα εσωτερικά. Υπήρχε λοιπόν μια σκέψη-όραμα εδω και χρόνια ότι όπως ασχολούμαστε με τον τουρισμό θα έπρεπε να ανοίξει κι ένα παραθυράκι ή μια πόρτα για να μπορούμε να βγάλουμε τον πολιτισμό και τους σπουδαίους καλλιτέχνες που έχουμε σαν υλικό έξω, να υπάρχει μια εξωστρέφεια σε αυτό που λέγεται καλλιτέχνης, αρωγός και πολιτισμός.

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα. Του έστειλα ένα e-mail και του είπα «αγαπητέ πρωθυπουργέ, πρέπει να σκεφτούμε υπάρχουν κάποιες ανάγκες. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εσωστρέφεια τόσα χρόνια κεκλεισμένων των θυρών στα φεστιβάλ να περιφερόμαστε δεξιά-αριστερά οι έλληνες καλλιτέχνες». Σας πληροφορώ την επομένη στιγμή μου ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε, ήταν ταχύτατος στις αντιδράσεις του. Δεν περίμενα ότι η αντίδραση του θα ήταν την επομένη μέρα, ούτε περίμενα ότι θα υπήρχε τόση συνέπεια σε αυτά που είπαμε. Μου λέει «συμφωνώ μαζί σου». Για παράδειγμα συζητήσαμε για το Καστελόριζο. Οι αυστραλοί που είναι η ομογένεια κάτω στο Καστελόριζο έχουνε διοργανώσει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο φεστιβάλ, δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχουν κρατικοί πόροι, η ομογένεια είναι τόσο δυνατή, τα πέρατα και στα μήκη παντού.

ΔΗΜ: Άρα βρήκατε έναν κοινό τόπο επικοινωνίας, αυτός ο κοινός τόπος επικοινωνίας τι συνέχεια θα έχει;

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Συμφωνήσαμε, αυτό εντάσσεται στο κομμάτι του αποδήμου ελληνισμού στο υπουργείο εξωτερικών και συγκεκριμένα στον κ. Κατσανιώτη με τον οποίο έχουμε και ραντεβού τις επόμενες ημέρες. Θα δουλέψουμε με το κομμάτι αυτό, το συγκεκριμένο.

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Πιστεύω ότι έχουμε ένα δύσκολο χρόνο, κι αυτός κι ο επόμενος, μπαίνουμε και στις εκλογές και πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση έμενα προσωπικά μου αποπνέει μια σταθερότητα. Και το κομμάτι το μεταρρυθμιστικό του πρωθυπουργού μου δίνει μια έμπνευση. Έμενα με ενδιαφέρει να αγωνιστώ για το μέλλον των παιδιών μου.

ΔΗΜ: Αυτό σημαίνει ότι συστρατεύεστε στην προσπάθεια που κάνει ο κ.Μητσοτάκης;

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Ακριβώς αλλά δεν έχω ανάγκη να ζητώ ανταλλάγματα, «βάλτε με στο ψηφοδέλτιο να με ψηφίσει ο κόσμος».

ΔΗΜ: Αν ο πρωθυπουργός σας πει «αφού δουλεύουμε μαζί μήπως θες να κατέβεις στις εκλογές» η απάντησή ποια θα ήταν
Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Δεν θα το ήθελα.

ΔΗΜ: Θα ψηφίσετε ΝΔ στις επόμενες εκλογές
Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Εγώ ναι, σίγουρα. Εγώ ναι πλέον.

ΔΗΜ: Άρα ακόμα μια ψήφο έχασε ο Ανδρουλάκης
Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Κατ’ αρχάς δεν μας άκουσε ποτέ. Δεν πάω σαν ένα παραπονεμένο παιδί που κάποιος δεν με είδε και δεν μιλήσαμε αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγένεια της και το ήθος της. Δυο φορές είχα μιλήσει σε εκπομπές που είχαμε βγει κι είχαμε πει για το ΠΑΣΟΚ, την επομένη στιγμή μας είχε πάρει τηλέφωνο σαν γυναίκα, σαν αρχηγός. Έμενα με στεναχωρεί το ότι δεν μας βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έβλεπε ανθρώπους που ίσως να ήταν και χρήσιμοι.

Β.ΜΠΑΡΜΠΑ: Πιστεύω ότι η μεταρρυθμιστική σκέψη του κ. Μητσοτάκη για το τώρα, για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντική και πιστεύω ότι έχει και εξαιρετικά και πολλά δυνατά στελέχη.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ × = 64